Conchita Wurst bejelentette, hogy évek óta HIV-pozitív

2018. április 16. 09:41

Azért döntött a közzététel mellett, mert egy volt partnere megfenyegette.

Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál egykori osztrák győztese az Istagramon jelentette be vasárnap este, hogy évek óta HIV-pozitív.

Azért döntött a közzététel mellett, mert egy volt partnere megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza. „Sok éve HIV-pozitív vagyok. Ez valójában a közönség számára érdektelen, azonban egy volt barátom megfenyegetett, hogy közzéteszi ezt a magánjellegű információt, én pedig senkinek nem engedem meg, hogy ezzel zsaroljon, és azt sem, hogy a fertőzés befolyásolja az életemet" – írta az énekes.

A 29 éves előadóművész hozzátette, kezeléseket kap, mióta HIV-vírussal diagnosztizálták, és a vírusszáma sok éve a kimutathatósági küszöb alatt van, ezért nem is adhatja tovább a kórokozót.

Az énekes 2014-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált Rise Like a Phoenix című dalával. A férfiként – Tom Neuwirth néven  – született előadó női külsővel, ám szakállal lépett fel.

Bejegyzésében is megírta, hogy korábban azért nem beszélt a nyilvánosság előtt HIV-diagnózisáról, mert kímélni akarta családját a felhajtástól. „Véleményem szerint ez olyan információ, amely elsősorban azokat érinti, akik szexuális partnerként jöhetnek szóba" – tette hozzá az énekes, megjegyezve, hogy ugyanakkor jobbnak tartotta maga nyilvánosságra hozni, mint hogy valaki más tegye közzé. „Remélem, hogy ezzel erőt adok másoknak, és egy újabb lépést tehetek a HIV-fertőzöttek megbélyegzése ellen"  – írta Wurst.

Rajongóit megnyugtatta, hogy egészséges, „erősebb, motiváltabb és szabadabb, mint valaha", majd megköszönte a támogatásukat.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128213

Ajánljuk még a témában