Spanyol lap: A populista idegengyűlöletet betonozza be Orbán győzelme

2018. április 9. 12:41

Orbán Viktor pártjának győzelme bebetonozza a populista idegengyűlöletet Magyarországon – írja az El País című, nemzetközi terjesztésű, spanyol baloldali lap.

Orbán Viktor pártjának győzelme megerősíti a kelet-európai nacionalizmust –  írja az El Pais nemzetközi terjesztésű spanyol lap. Hozzáteszik: ezzel a további brüsszeli integrációnak való térségbeli ellenállás is erősödött. Megjegyzik: a kampányban Orbán Viktor a keresztény kultúra megmentőjének és védelmezőjének állította be magát. 

A lap szerint a Fidesz a populizmus szimbóluma, győzelme pedig azt mutatja, hogy az EU-ellenes és populista beszédmód virágzik Kelet-Európában. Az El País szerint a magyarok most egy xenofób politikának adtak esélyt egy harmadik ciklusra.

A lap egyébként április 8-án rövid, függőbeszédes interjút közölt Gulyás Gergellyel, a Fidesz frakcióvezetőjével és elnökségi tagjával, aki megvédte a Fidesz politikáját a lap felé, többek közt kijelentve: a Fidesz a hagyományos értékek védelmezője, nem xenofób, de Európában kultúrharc folyik, amiben a Fidesz a tradicionális értékek védelmezőinek oldalán áll. Mint mondta: sajnos a keresztény értékek nem annyira fontosak az EU-nak, csak a közép-európai régiónak. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127870

Ajánljuk még a témában