Migrációról beszélgettünk Bécsben, elhajtották a stábot a kávéházból

2018. április 7. 11:27

„Szélsőjobboldali, idegenellenes” – ezekkel a jelzőkkel szólította fel stábunkat a távozásra egy bécsi kávéházból a pincér, amikor interjút forgattunk az osztrák Peter zu Stolberg-Stolberg gróffal a bécsi bevándorlási helyzetről.

A Mandiner stábja Bécsben járt, ahol egy előre lebeszélt videóinterjút szerettünk volna készíteni Graf Peter zu Stolberg-Stolberggel. A találkozó helyszíneként a bécsi Café Museum kávézót beszéltük meg, ahol el is kezdtük forgatni az interjút.

Stolberg-Stolberg gróf az egyik legrégibb tiroli nemesi család szülötteként és agrár végzettséggel a fél életét Afrikában töltötte, hogy mezőgazdasági projektekkel segítse a fekete-afrikai országokat, Zimbabwétől Angolán és Malawin át Mozambikig. Konzervatív-keresztény nézeteit képviselve életpárti aktivistaként is fellépett már.

Az időközben minket többször is kiszolgáló személyzet pontosan tudta, hogy interjú készül, hiszen mikrofonnal és állványra szerelt kamerával forgattunk. Ráadásul a viszonylag csendes, interjúkészítésre alkalmas asztalt épp a személyzet ajánlotta nekünk.

Már negyvenöt perce zajlott a beszélgetés, amikor a Bécsben élő gróf épp Lázár János bécsi videója kapcsán azt mondta: bár Lázár nem volt politikailag korrekt, de örül, hogy végre valaki kimondta az igazságot Bécs bevándorlók lakta kerületéről. Egy perccel ezt követően lépett oda hozzánk a pincér, és közölte, hogy más vendégek bepanaszoltak minket, és ha ez így megy tovább, a legjobb lenne, ha elmennénk.

A visszakérdezésre, hogy akkor miről is lehet beszélgetni, azt bökte oda: „a kávéról”. 

Az ominózus jelenetet a videóban láthatják.

Peter Graf zu Stolberg-Stolberggel Orbán Viktor politikájáról, kereszténységről, Európáról, migrációról, valamint Lázár János bécsi videójáról beszélgettünk. A videóinterjút hamarosan közöljük.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/127666