Juhász Péter: Ha az ellenzék összefog, akár kétharmados többségük is lehet

2018. március 19. 13:38

Az Együtt szerint hihetetlen felelősség terheli az ellenzéket abban az esetben, ha nem váltják le a kormányt az áprilisban.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja arra szólította fel az ellenzéki pártokat, hogy azonnal állapodjanak meg az egyéni választókerületi koordinációról. Juhász Péter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ennek érdekében személyesen keresik fel az ellenzéki pártok vezetőit.

Az Együtt elnöke azt mondta, hogy hihetetlen felelősség terheli az ellenzéket abban az esetben, ha nem váltják le a kormányt az áprilisi választáson. Véleménye szerint nemcsak a kormányváltás lehetséges, hanem ha a teljes ellenzék összefog, akkor akár kétharmados többséget is elérhetnek. Megismételte: ennek érdekében az Együtt továbbra is nyitott az együttműködésre.

A politikus úgy látta, hogy az ellenzéki pártok „eljátsszák” az együttműködést, ugyanis az elmúlt hetekben mégsem történt valódi előrelépés az ügyben. Mindenki másra mutogat, az MSZP és a Demokratikus Koalíció az LMP-re próbálja tolni a felelősséget, az LMP a „Momentumot próbálja bevonni” – fogalmazott. A szocialisták és a DK paktumot kötött egymással - tette hozzá. Juhász Péter „hihetetlen felelőtlenségnek” nevezte azt is, hogy az LMP egyetlen választókerületben sem hajlandó visszaléptetni a jelöltjét.

A pártelnök azt is kijelentette: hazudik az, aki azt mondja, hogy az Együtt nélkül végrehajtható a kormányváltás.

Az összefogásba nem kell nagyon sok helyen bevonni Jobbikot, például a fővárosban nélkülük is lehet nyerni –  közölte. Ha Budapesten megszületett volna a baloldali megállapodás, akkor az Együtt elfogadná, hogy vidéken próbáljanak meg tárgyalni a Jobbikkal – mondta.

Egy más témában feltett kérdésre azt válaszolta, nem tudnak arról a Magyar Időkben megjelent állításról, hogy a Migration Aid illegális adatbázisokat épített volna a tranzitzónákban. Juhász Péter hozzátette: a lap „nem hírforrás a mi szemünkben”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126784

Ajánljuk még a témában