Így fogadták az osztrákok Lázár bécsi kijelentéseit

2018. március 8. 09:27

Lázár szerint szegénység és kosz terjed Bécsben a bevándorlók miatt. Az osztrák kommentelők reagáltak a miniszter kijelentéseire.

Számos osztrák lap, köztük a Der Standard is beszámolt Lázár János bécsi Favoriten negyedben felvett videójáról, melyben a miniszter elmondta, szerinte a bevándorlás miatt egyre szegényedik és piszkosodik Bécs. A Standard kommentelői reagáltak a miniszter szavaira.

„Nahát, a jóember kultúrsokkot élt meg a Favoriten negyedben? El kéne mennie a magyar zsákfalvakba. Ott lát elég fejkendős asszonyt, házak romjait, sarat, szemetet és sok nélkülözést.”

„Hat éve Magyarországon dolgozom. Nap mint nap látom, mi folyik itt. A szemét itt bokáig ér. A szegénységet nem is kommentálom. Egyszerűen szomorú.”

„Mit gondol ez a jóember egyáltalán? Idejön látogatóba és rosszat beszél Ausztriáról. Meg kéne néznie, hogy néz ki a saját országa. Miért jön akkor olyan sok magyar hozzánk dolgozni? (Egyébként becsülöm ezt a bécsi multikulti társadalmat.) Évekkel ezelőtt voltam Budapesten, Európa egyik legpiszkosabb városa, amit valaha láttam. Emellett folyamatosan fiatal bandák zaklattak minket és egy magyar autós leszorított és szidalmazott minket. Nem megyek többet abba az országba. Csak sajnálom azokat az embereket, akik Orbán kormányzata alatt egyre inkább szegénységbe csúsznak. És viszlát Lázár úrnak is, nincs szükségünk itt a negatív kommentárjaira. Elviheti a rasszizmust is magával, van elég nekünk itt abból.”

„El kéne mennie a magyar végekre, ilyen hülyeségeket beszélni, és aztán megnézni Magyarországot, úgy néz ki, mintha most ért volna véget a háború.”

„A legszegényebb és legkevésbé biztonságos bécsi kerület még mindig ezerszer jobb, mint a leggazdagabb és legbiztonságosabb budapesti kerület. Inkább a saját országára és fővárosára koncentráljon.”

„Sok osztrák konzervatív és szabadságpárti szavazó szívéből beszél. Kellene erről vitázni Ausztriában, bár valószínűleg két vélemény lenne: »hülyeség« vagy »igaza van«. A probléma jóval bonyolultabb, minthogy azt a Kronéban vagy az Österreichben két félmondattal eladják, így aztán nem is lesz vita róla.”

„Milyen igaza van ennek a miniszternek! A bécsi rendőrök egy nagy része megerősíti ezt a véleményt. A multikulti társadalom nem működik olyan jól, mint ahogy azt állandóan bemutatják.”

„Magyarország szegény!”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126254

Ajánljuk még a témában