A választás nem koordináció, hanem felelősség

2018. március 7. 12:14

Nótin Tamás
Alfahír

A Fidesz leváltásának nem minden áron kell megtörténnie. Az nem elegendő cél, hogy bukjon meg Orbán Viktor.

„A Fidesz leváltásának nem minden áron kell megtörténnie. Az nem elegendő cél, hogy bukjon meg Orbán Viktor. A kormányváltáshoz kormányképes erő szükséges, amelynek világos víziója és programja van arról, hogyan és milyen alapokon akarja újjászervezni az országot.

A kormányváltást akaró szavazók sem abban érdekeltek, hogy hónapokig tartó bizonytalanság váltsa fel Orbánékat. Az egyes közvélemény-kutató cégek elavult módszertanain alapuló spekulációk által sugallt koordinált jelöltállítás, és ellenzéki összefogás egy félmegoldás lehetőségét jelenti. Talán lélegeztetőgépre kapcsolhat olyan haldokló pártokat, mint az MSZP, vagy egy harapással többhöz juttathatja a tortaszeletből mondjuk az LMP-t, esetleg pár mandátumhoz juttathat országos viszonylatban súlytalan kispártokat, ugyanakkor zavaros politikai viszonyokat szülne ez a verzió.

Nem a közvélemény-kutatásoknak kell kiszámolnia, hogy kire szavazzanak az emberek, hanem a magyar választóknak kell kiválasztania azokat a jelölteket, illetve azt a pártot, amely képes leváltani a Fidesz-KDNP-t, és nem kell civakodnia azon, hogy kormányprogramot tegyen az asztalra. Ha ezt így minden kormányt váltani szándékozó szavazó végiggondolja, akkor akárhány jelölt is indul egy választókerületben, nem lesz nehéz kiválasztani, hogy kire tegyék az X-et. A magyar választóké a felelősség, hogy a jobbik lehetőséget megtalálják és támogassák.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126201

Ajánljuk még a témában