Ha egy pártról kiderül, hogy kamupárt, lépni kell

2018. március 7. 16:13

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség
MTI-OS

A kampányfinanszírozási szabályok legnagyobb haszonélvezői az ellenzéki pártok.

Az Országgyűlés tavaly novemberben a Fidesz-KDNP javaslatára szigorított a kampányfinanszírozási törvényen, annak érdekében, hogy a kamupártokat ki lehessen szűrni. Ha egy párt 1 %-ot sem ér el a választáson, akkor vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást, ha ezt nem teszi meg határidőben, akkor a vezető tisztségviselőinek személyes vagyonukkal korlátlanul kell helyt állni az állami támogatás visszafizetéséért.

Ha egy egyéni körzetben induló jelölt nem ér el legalább 2 %-ot, úgy köteles az állami támogatást visszafizetni, ha nem teszi meg, akkor adók módjára kell behajtani a jelöltön. A kiskapuk tehát bezárultak, a törvényeket mindenkinek be kell tartani. Minden, a választáson induló párt és jelölt büntetőjogi felelősséggel tartozik a kampánytámogatás törvényes felhasználásáért.

Arra kérjük a nyomozóhatóságokat, hogy bármilyen szabálytalanság gyanúja esetén haladéktalanul indítsanak eljárást az érintett párttal, illetve jelölttel szemben és fizettessék vissza az állami támogatást. A kampányfinanszírozási szabályok legnagyobb haszonélvezői az ellenzéki pártok, ezért ne ezen a területen keressék a választ reménytelen helyzetükre.

MTI Országos Sajtószolgálat

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126222