Rómának szeretettel

2018. március 6. 16:06

Őry Mariann
Magyar Hírlap

A bevándorlás kérdésének döntő szerepe van a jobbközép koalíció sikerében, és a gazdasági problémák mellett ez az egyik oka a baloldal megbüntetésének is.

„A bevándorlás kérdésének döntő szerepe van a jobbközép koalíció sikerében, és a gazdasági problémák mellett ez az egyik oka a baloldal megbüntetésének is. (...) Berlusconi hazahívta miniszterelnök-jelöltnek az Európai Parlament elnökét, Antonio Tajanit, aki remélhetőleg az otthoni levegőtől kigyógyul a rá is óhatatlanul ható brüsszeli hülyeségekből. A józan politikusok Olaszországban is látják, hogy bár eredetileg a kvóta őket is hívatott kisegíteni a bajban, terheik nem csökkentek, sőt, a felső korlát nélküli automatikus elosztás meghívóként fog újabb tömegeket a kontinensre csalogatni.

A választás másnapján nem lehet megmondani, kik alkotják majd az olasz kormányt. A választás előtti formációk nem szükségszerűen maradnak egyben, és a csillagosok is puhítottak már abbéli álláspontjukon, hogy senkivel sem tárgyalnak. Már nyitottak a párbeszédre, akár Salvinivel is.

A jóslásnál fontosabb kérdés most, hogy vajon milyen következtetést von le a választás eredményéből az Európai Unió vezetése. Én arra tippelnék, hogy nem veszik a lapot ezúttal sem, pedig nem ártana. Az ugyanis elég valószínű, hogy az új olasz kormány nem akarja majd Merkellel, Macronnal és Junckerrel építeni az Európai Egyesült Államokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/126151

Ajánljuk még a témában