Egyet tehet most a Fidesz: elveszi a kedvét a szavazástól minél több embernek

2018. február 28. 11:51

Magyari Péter
444

Komoly tartalékok a szavazótábor bővítésére csak az ellenzéki oldalon vannak.

„Miközben komoly tartalékok a szavazótábor bővítésére csak az ellenzéki oldalon vannak, a Fidesz mozgósítási képessége sokkal jobb, és ez nagyon komoly előnyt jelent a kormányoldalon. Már 2014-ben is fiatalokból verbuvált csapatok járták Magyarország utcáit, pontos címlisták alapján agitálva. Kezükben van a sajtó túlnyomó része, korlátlan mennyiségű pénzük van a kampányra. Ellenzéki kampányfilmek egyetlen országos tévécsatornán lesznek csak, a plakátolás lehetőségét pedig törvénnyel és önkormányzati tiltásokkal is korlátozzák.

Március 15. nagy seregszemle-versenynek is ígérkezik. A Fidesz békemenettel és Orbán Viktor Kossuth téri beszédével készül. Az ellenzéki oldalon egymással párhuzamos ötletelés megy, az MSZP-Párbeszéd összellenzéki gyűlést akarna az Erzsébet hídhoz, de a Jobbik nélkül; a DK lefoglalta a Hősök terét, de még nem hirdette meg a rendezvényt; a Kétfarkú Kutya Párt saját békemenetre hív a Blaha Lujza térre; a diákok pedig az Operánál készülnek tüntetni. A választás előtt három héttel szimbolikus jelentősége lehet, ha az ellenzéki szerveződések teljesen szétaprózódnak, és a végén sem folynak össze, míg a Fidesz egy nagy, együtt mozgó tömeget tud megmutatni.

Pontos recept nincs arra, hogy mikor fordulhat elő, hogy nagyon sokan elmenjenek szavazni, akik nem szeretik a kormányt. A lelkesedés és az indulat manipulálható, de végső soron az egyes embereken múlik, hogy mit akarnak. Hódmezővásárhely abból a szempontból volt tanulságos, hogy megmutatta, a Fidesz legyőzhető. És ez akkorát fordított a hangulaton, hogy ebben a kampányban először jelennek meg cikkek arról, hogy talán nem lefutott a 2018-as választás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125840

Ajánljuk még a témában