Hódmezővásárhely üzeni: szavazz a legerősebb ellenzéki jelöltre!

2018. február 26. 12:19

Jámbor András
Mérce

A Jobbik szavazói lehet, hogy Márki-Zayra leszavaztak (a hét közepi háttérelemzések szerint már ez se volt egyszerű), de Gyurcsány Ferencre nem nagyon fognak.

„Az első eufória után érdemes racionálisan megnézni, mit tehetünk azért, hogy április 8-án hasonló érzések kavarogjanak bennünk, mint vasárnap úgy 22 óra tájékán.

A hódmezővásárhelyi eredmények tudatában érdemes pár dolgot leszögezni:

  • Nincs 106 Márki-Zay Péter, és 106 olyan ellenzéki egyéni kampány, amit ő az elmúlt hetekben lenyomott. Ez óriási erőforrást, felkészültséget és országos támogatást igényel.
  • Ha lenne is, 7 nap van hátra az ajánlásgyűjtésből, ennyi idő alatt nem is lehetne 106 új, jó jelöltet megtalálni, és a pártoknak megegyezni róluk.
  • A Jobbik szavazói lehet, hogy Márki-Zayra leszavaztak (a hét közepi háttérelemzések szerint már ez se volt egyszerű), de Gyurcsány Ferencre nem nagyon fognak.
  • Ettől még szükség van a jelenlegi összefogás, koordináció erősebbre húzására, a kisebb pártok erős egyéni jelöltjeinek a bevételére, és szükség lenne az LMP bevételére is a koordinációba, ha el akarjuk érni azt a célt: ne legyen parlamenti többsége a Fidesznek.
  • De óriási hiba lenne nekiesni az ellenzéki pártoknak ezután a siker után. Egyrészt, mert ennek ők is a részesei, az ő támogatásuk nélkül nem nyert volna Márki-Zay Péter. Másrészt, mert április 8-án rajtuk keresztül tudunk érdeket érvényesíteni. Akkor is, ha nem szeretjük ezt az opciót.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125724

Ajánljuk még a témában