Ferenc pápa nagyböjti üzenetet tett közzé

2018. február 14. 08:45

Ferenc pápa nagyböjti üzenete – „A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet”

A pápa minden évben üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. Nagyböjti üzenetének témája 2018-ban: „A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet” . Ferenc pápa üzenetének teljes fordítása a Magyar Kuríron olvasható.

Üzenetében a szentatya óv a hamis prófétáktól, akik „kihasználják az emberi érzelmeket, hogy rabszolgájukká tegyék és oda vigyék őket, ahova csak akarják”. A hamis próféták pillanatnyi gyönyöröket kínálnak valódi boldogság helyett.

A pápa a szív kihűlésének veszélyére is figyelmeztet. „Ami elfojtja a szeretetet, az elsősorban a pénz iránti mohó vágy, minden baj gyökere” – írja Ferenc pápa. A teremtett világ, környezetünk megkárosítása is a kihűlt szív jele.

A fentiek ellen a pápa az imádság fegyverét ajánlja, mondván, „ha több időt szánunk az imádságra, lehetőséget adunk a szívünknek, hogy felfedezze azokat a titkos hazugságokat, amelyekkel önmagunkat csapjuk be, hogy végre Istennél keressünk vigaszt. Ő a mi Atyánk, aki az életet akarja számunkra.”

Az imádság mellett a böjt és az alamizsnálkodás fontosságára is felhívja a figyelmet a katolikus egyházfő.
 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125140