Blokkolhatják a YouTube-ot és az Instagramot Oroszországban

2018. február 14. 10:21

Alekszej Navalnij videója miatt blokkolhatják a közösségi oldalakat Oroszországban.

A Youtube-ot és az Instagramot is blokkolhatják Oroszországban, amennyiben  nem törlik az oldalakról azokat a képeket és videókat, amelyek Alekszej Navalnij legutóbbi tényfeltáró videójában szerepelnek – közölte az Index. Az említett videón az ellenzéki vezető arról beszél, hogy Oleg Gyeripaszka milliárdos 2016 augusztusában hogyan vesztegette meg Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettest.

A videó alapjául szolgáló képeket Násztya Ribka művésznevű fehérorosz modell és eszkort töltötte föl. Később Oleg Gyeripaszka bíróságon követelte, hogy a személyiségi jogait sértő tartalmakat mindkét oldal távolítsa el (beleértve Navalnij riportját).

A bíróság igazat adott a milliárdosnak, így ha nem kerülnek le a képek és videók, akkor szerdán egész Oroszországban blokkolhatják a YouTube és Instagram oldalát. Ennek oka, hogy a szolgáltatók nem tudnak csupán egyes oldalakat blokkolni, vagyis ha az illetékesek nem törlik a bíróság által sértőnek talált tartalmakat, akkor csak az egész oldalt elérhetetlenné téve tudnak megfelelni a bírósági döntésnek – írja az Index. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125146