Jobbik-LMP-Momentum?

A Jobbikkal is összeállna az LMP miskolci jelöltje

2018. február 14. 22:49

Csoma László azt nyilatkozta: „annyira nem vagyunk elvakultak, hogy azt higgyük, egyedül le tudjuk váltani az Orbán kormányt”.

Koalíciós kormányzásra készül az LMP a párt miskolci jelöltje szerint – adja közre a hvg.hu a Közös Ország Mozgalom miskolci vitafóruma alapján. A párt Csoma Lászlót indítja a borsodi megyeszékhelyen, aki azt nyilatkozta, „annyira nem vagyunk elvakultak, hogy azt higgyük, egyedül le tudjuk váltani az Orbán kormányt”.

Ugyanakkor azt elmondta, van a színpadon olyan, akivel kizárja az együttműködést - ezzel a DK-ra célzott, hozzátéve, hogy „sikertelen kormányzásokat nem szeretnénk életben tartani”. Majd megismételte a párt álláspontját arra vonatkozóan, hogy bárkivel együttműködik, azokat kivéve, „akik az elmúlt 30 év alatt bebizonyították, hogy nem alkalmasak a bizalomra.”

Itt Gulyás Márton vissza is kérdezett, hogy eszerint vajon megvan-e a nyitottság a Momentum és a Jobbik felé, mire Csoma úgy felelt:

„ebben a formában igen”.

Ez egyébként szembemegy az LMP jelenlegi, központi elképzeléseivel, mivel Szél Bernadett szerint a Jobbikkal való együttműködésnek nincs realitása. Hadházy Ákos, a párt másik társelnöke már kicsit enyhébben fogalmazott, szerinte erre a kérdésre a választások után kell visszatérni. Vona Gábor korábban már a Momentum és az LMP felé is jelezte: nyitott lenne az együttműködésre.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125193