Újabb fideszes bojkott a nemzetbiztonsági bizottságban

2018. február 8. 09:40

Nem jelentek meg a kormánypárti képviselők a nemzetbiztonsági bizottság ülésén – Szél Bernadett szerint ezzel „a bizottságban nincsen civil kontroll a szolgálatok felett”.

A Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén, mert szerintük Szél Bernadett, az LMP társelnöke újabb bizonyítékát adta annak, hogy „a Soros-hálózat zsebében van” – közölte a Fidesz sajtóosztálya az MTI-vel. A Zoom.hu a bizottság üléséről élőben készített videójában látszik, hogy a fideszes képviselők valóban nincsenek benn, bojkottálják a csütörtöki ülést.

A fideszes képviselők híján a bizottság sem volt határozatképes, de Molnár Zsolt még rövid beszédet tartott az ülés vége előtt: a sajtónak azt nyilatkozta, a fideszes képviselőknek is „tenniük kéne azt a kötelességüket, amellyel megválasztották őket”. Hozzátette: bízik benne, hogy a közlekedési nehézségek miatt hiányoznak a kormánypárti képviselők.

Az ülés bevezetőjeként a bizottság szocialista elnöke azt is elmondta: „jól mutatja, hol tart a kormányzás, mikor saját magukkal is képtelenek egyezkedni”. Molnár azt is hozzátette: Soros-terv nem létezik, egy „nem létező tervet pedig még a NER sem tud bizonyítani”.

Ezután Szél Bernadett kapott szót, aki elmondta, Kövér Lászlónak írt levelet az üggyel kapcsolatban, aki válaszában arra utalt, ő maga is szeretné, ha a bizottság működőképes lenne. Az LMP társelnöke emlékeztetett: az 1300 menedékkérő befogadásán kívül az egyszerűsített honosítási eljárások körüli kérdésekről is szó esett volna az ülésen. „Az Országgyűlés legfontosabb bizottságában vagyunk, és nincsen civil kontroll a szolgálatok felett” – tette hozzá Szél, aki elfogadhatatlannak nevezte a történteket. „Ha ez a helyzet így marad, akkor Magyarország kiiratkozik a demokráciák sorából” – összegzett az LMP-s képviselő.

Molnár Zsolt Szél felszólalására reagálva kifejtette: a jelenlegi rezsim április 8-ig fog tartani, „és amikor önök támogatni fogják Karácsony Gergely kormányát”, akkor egészen biztosan máshogy fog működni a bizottság. 

(Borítókép: MTI; videó: Zoom.hu)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124866