Bűz van

2018. február 8. 20:20

Majtényi László
Élet és Irodalom

Lehet ugyan vitatkozni azon, hogy a Jobbik fordulata megtörtént-e, hiteles-e vagy sem, de arról aligha, hogy a Fidesz a politikai játéktér margójára szorult.

„A Stop Soros tovább szítja a gyűlöletet. Féljen csak mindenki! Lehet riogatni a gyerekeket, akár jó leszel, akár nem, elvisz a Mókár, a Mumus, az illegális egyesület vagy a Zsákos Zsidó! Az autógumi kiszúrásáról, a lefejezésről szóló, korábban elhangzott fenyegetés olykor némi tettlegességgel is párosulhat.

Letagadhatatlanná teszi azt a tényt, hogy a Fidesz már régebben faképnél hagyta a világban általában és a hazai közügyekben tájékozottabb középosztályt, ide értve a történelmi középosztály maradékát is. 

Megszűnt a kényelmes kétfrontos harci helyzet, amelyen a posztkommunisták és az újfasiszták között középről oszthatta a Fidesz az észt, a sallert és a kokit. Lehet ugyan vitatkozni azon, hogy a Jobbik fordulata megtörtént-e, hiteles-e vagy sem, de arról aligha, hogy – ezt a Stop Sorosnál aligha mutatja meg bármi jobban – a Fidesz a politikai játéktér margójára szorult. Támaszai a komprádor tőkések, megtévesztett választóik és a kés és villa használatára a régmúltból még emlékező, jól fizetett komprádor értelmiségiek.

Az Occam borotvája a világ jelenségeit magyarázó filozófiai elv, amely szerint két, az adott jelenséget egyaránt leíró magyarázat közül azt érdemes választani, amelyik az egyszerűbb. Az egyszerűbb jobb.

Ha követjük ezt az elvet, nem kell fárasztanunk magunkat az olyan valószínűleg reménytelen erőlködéssel, hogy elveket, eszményeket, a nemzeti érdekek képviseletét, esetleg az erény bármely morzsáit keressük a NER viselkedésében. Csak Occam borotváját látjuk, azaz a kastélyokat, a jachtokat, a vadaskerteket, az ibizai nyarakat és teleket, a szépnek ugyan nem mondható, de drága öltönyöket. Ha tehát a Stop Sorosra tekintünk, akkor nincs itt más semmi néznivaló, tessék továbbhaladni! 

Az ilyen rendszer a hatalom és az uralom technikáit és a Fradi Securityt Kft. legjobb erőit mozgósítva kis szerencsével a túlélésre jó darabig ugyan képes lehet, de a fennmaradása kizárt. Fenntarthatatlan, mert nincs észszerű oka a létezésre”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124900