Lehetséges visszalépés

A DK visszalép Szél javára, ha...

2018. február 6. 07:33

Visszalépne Szél Bernadett javára Tóth Zoltán, de bizonyos feltételekkel.

A Pest megyei kettes választókerületi fórumon, Tóth Zoltán, az MSZP és a DK jelöltje azt mondta, ők már több helyen visszaléptek, a 106-ból jelenleg 46 jelöltjük van, az MSZP-vel koordinálnak, de ha a pártvezetők úgy állapodnak meg, ő itt is kész visszalépni az LMP miniszterelnök-jelöltjének javára és kampányolni is mellette – írja a HVG. Azzal a feltétellel, ha a visszalépés kölcsönös.

A bemutatkozó körben Tóth Zoltán kijelentette, hogy mivel az MSZP-DK megegyezés jelöltje ő, tulajdonképpen még Karácsony Gergely is őt támogatja, amúgy pedig a közlekedés, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére koncentrálna, ha nyerne. Szél Bernadett elmondta, ő több mint tíz évvel ezelőtt azért kezdett el politizálni, mert nézett balra is, nézett jobbra is, de sehol nem látott olyat, ami tetszene neki. Mára pedig eljutottunk oda, hogy nem demokráciában politizál, de hisz abban, hogy demokratikussá tudják alakítani a rendszert.

A Momentum jelöltje, aki évekkel ezelőtt a Rézangyal hivatalos partiarca volt, olyan Magyarországot szeretne, ahonnan nem mennek el, illetve ahová megéri hazajönni.

A választókerület problémái között, a jelöltek megemlítették a közlekedésfejlesztés szükségességét, autópálya építést, a szolidaritási hozzájárulás eltörlését, ami súlyos milliárdokat visz el a környékről az államkasszába, bicikliutak építését. Szél Bernadett a fiatalok érdekében modernizálná az éjszakai buszok menetrendjét is. Tóth Zoltán azt mondta, hogy minden párt programjában van olyan, amivel egyetért, még a Jobbiknál is talált olyat, amit támogatni tud.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124744