Az elvtársak rossz helyen kopognak

2018. február 5. 16:18

Szentgyörgyi László
Erdélyi Levelek

Ha annak idején nem mertek volna kicsik lenni, ha nem tagadtak volna meg minket, a történelem szeszélye és a politika árulása folytán határon kívül rekedteket, akkor talán még lehetett volna némi esélyük.

„Ilyen előzmények után érkezett Erdélybe Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje, ahol előbb Kolozsváron, majd ezt követően Marosvásárhelyen tárgyalt Kelemen Hunor jelenlegi, illetve Markó Béla egykori RMDSZ-elnökökkel, s tartott lakossági fórumot, majd sajtóértekezletet. Az ott elhangzottakból – amelyek őszinteségét illetően, elsősorban az előzmények ismeretében, enyhén szólva igen komoly kételyeim vannak – a következőket sikerült kiszűrnöm: a szocik autonómiapártiak minden értelemben, szerzett jogot pedig – a szavazati jogra gondoltak – nem vesznek el, továbbá tanulnának is az RMDSZ kompromisszumkész, „apró lépések politikájából”, ugyanakkor kampányolnának azért, hogy az erdélyi magyarok regisztráljanak és rájuk szavazzanak.

Meggyőződésem szerint rossz helyen kopognak. Ha annak idején nem mertek volna kicsik lenni, ha nem tagadtak volna meg minket, a történelem szeszélye és a politika árulása folytán határon kívül rekedteket, akkor talán még lehetett volna némi esélyük. Most viszont nincs. S ez még hosszú ideig így lesz. Erre mutatott rá Kelemen Hunor is, aki közölte velük, hogy az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját jónak és folytatandónak tartja. “Megkérdezték, hogy szerintünk mit kellene tenniük Erdélyben a választási kampányban. Nagyon őszintén azt mondtam, hogy semmit. Ez teljesen fölösleges időtöltés és energiabefektetés, hiszen én azt gondolom: az erdélyi magyar emberek világosan tudják, hogy kire szavazzanak – idézte fel az RMDSZ elnöke a közös vacsorán elhangzottakat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124723

Ajánljuk még a témában