Kádár lábaskája

2018. február 2. 7:12

Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet
Úgy élnek, mintha nem lenne holnap, gondolhatnánk, ha elhisszük, amit elénk tárnak.

„Sokszor hallani, hogy oktatási rendszerünk elhanyagolja a pénzügyi ismeretek átadását. Nos, számos politikus vagyonnyilatkozatát a felelőtlen gazdálkodás riasztó példájaként lehetne oktatni: aggasztó eladósodás, kimagasló jövedelem mellett nulla megtakarítási képesség. Úgy élnek, mintha nem lenne holnap, gondolhatnánk, ha elhisszük, amit elénk tárnak.

A harmadik Orbán-kormány vállaltan a magyar történelem egyik legjelentősebb vagyonátrendezését hajtja végre, politikai segédlettel emelkednek fel és szorulnak a háttérbe oligarchák, egész iparágak tulajdonviszonyai módosulnak. A folyamat haszonélvezői részben a miniszterelnök közvetlen környezetében találhatók, beleértve a családját is. Ki-ki eldöntheti ennek ismeretében, mennyire életszerű, hogy eközben tavaly a kormányfő megtakarításai 251 ezer forinttal nőttek, és a sajtósa szerint nincs itt semmi egyéb látnivaló. Nekem erről valahogy Kádár János jutott az eszembe, aki a gondosan ápolt legenda szerint a nép egyszerű, puritán gyermekeként hokedlin ette lábaskából a káposztás cvekedlit, miközben Czinege Lajos és más megtévedt elvtársak vadászatokon dorbézoltak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rövidebb írást is adhatott volna a kezedbe a gazdád, amiben leírja a lényeget, a kiszorított oligarchák "keserű kenyerét" kénytelen enni. Szegény Lajos is lábasból eszik.

Szabolcs, Te meg gerinctelen, köpönyegforgató, normális emberekben pártfüggetlenül hányingert keltő demagóg senki vagy. Aki már elfelejtette Gyurcsány és társai, oligarchái szabadrablását, aki Lajos korábbi rablásait csendben, jóváhagyóan szemlélte. Egy Júdás pénzen megvásárolható féreg vagy.

Te is tudod a választ, a Fidesz kormány idején. De akkor szerető a Magyar Nemzetben nem szólalt meg ilyen témában, akkor odanyalt.

Várom, hogy hozzám hasonlóan próbálj meg tárgyilagos lenni. S nem kell mindig a dolgok fonákja felől közelíteni. Vállald önmagadat, úgy hitelesebb leszel. S persze előtted is szabad a pálya, ha netán a sajátjaiddal szemben veszed a bátorságot, s mersz a Te oldalad szeplős dolgairól véleményt alkotni, itt is.

A gerinctelen csicskákat nem szeretem, akik mindig azt mondják, amiért fizetik, mint Szerető Szabolcs.

Azt hittem, hogy komoly ember vagy, de csalódtam, Veled nem lehet érdemben vitatkozni, de még beszélgetni sem. Súlyosak a korlátaid.

A cinikus , önfeladó , köpönyegforgató Szerető Szabolcsnak nem csoda , ha ez jut eszébe...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés