Vona belegabalyodott a múltjába

2018. február 2. 09:43

Nagy Ervin
Magyar Hírlap

2009-ben az európai radikális pártok, nem vették be a Jobbik képviselőit a frakciójukba, aminek oka a Jobbik antiszemita hangvétele és az Iszlámmal való kokettálása volt.

„Magyarországon akkor még szó sem volt iszlám veszélyről, bevándorlásról, így Vona, a szélsőséges antiszemita támogatói körében magabiztosan barátkozott az iszlámmal. És dicsőítette Allahot Törökországban és a saját önéletrajzi könyvében.

Az első figyelmeztető jel, amire viszont nem figyeltek fel a Jobbik vezetői, 2009-ben történt, mikor az európai radikális pártok, az uniós parlamentjében (leginkább francia és osztrák nyomására) nem vették be a Jobbik képviselőit a frakciójukba, amelynek akkor kissé érthetetlen módon nem annyira kitárgyalt oka a Jobbik antiszemita hangvétele és az Iszlámmal való kokettálása volt. Hisz akkor az európai radikális pártok már bőven az iszlám veszélyről beszéltek. A Jobbik magatartása pedig gyanús volt Európa-szerte.

Az okok tehát innen, ekkortól erednek. A Jobbik, mikor a legszélsőségesebb korszakát élte, egyenlőségjelet tett a saját antiszemitizmusa és az iszlámmal való barátkozása közé. Érthető, logikus, de morálisan nehezen elfogadható köpönyegforgatás. Most persze nagyon kellemetlen nekik, főként, hogy a tömeges bevándorlás miatt az iszlám veszély valóssá vált nálunk is. Vonának pedig folyamatos következetlensége, a hataloméhségéből eredő állandó változásai miatt kell most magyarázkodnia.

De nagyon úgy látszik, hogy a múlt sötét árnyékából továbbra sem tud kibújni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124572