Gyurcsány, a reinkarnáció

2018. február 1. 07:31

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Mikor kezdeményezi a magyar ellenzék Brüsszelben, hogy a fényességes EU azonnal szüntesse meg az országgal szemben a második kvótapert?

„Minden tisztességes ember pontosan tudja, hogy a ’63-as államközi szerződés hatálya alá 99 százalékban kárpátaljai magyarok tartoznak, s mivel Ukrajna nem ismeri el a kettős állampolgárság intézményét, az is világos, hogy a magyar kormány így, a magyar nyugdíj folyósításával képes a leghatékonyabban segíteni az elképesztő nyomorúságban élő kárpátaljaiakon, akiknek ottani nyugdíja átszámolva nem éri el a húszezer forintot sem.

Mindennek pedig semmi köze – mert nem lehet köze – a magyar állampolgársághoz, és így a választásokhoz sem. Az sem igaz, hogy az érintett ukrán állampolgárok 300 ezer forintos nyugdíjakat kapnának.

Ez tehát a valóság. Továbbá az, hogy Gyurcsány a migránsok befogadását szorgalmazza, és egy kicsit sem érdekli, hogy egy ide érkező migráns – már ha egyáltalán hajlandó itt maradni és beilleszkedni – lakhatása, etetése, itatása, iskoláztatása vajon mennyibe kerülne a magyar adófizetőknek, s ha a migráns családegyesítés alapján idehozatná a kedves szüleit és nagyszüleit is, az vajon mennyibe fájna nekünk.
Apropó! Az az új mantra, hogy az Orbán kormány »titokban« sok ezer (legutóbbi eszement szám, amit olvastam: ötvenezer!) migránst fogadott be. Aha.

Akkor viszont kérdezem a teljes »magyar« ellenzéket: mikor kezdeményezik Brüsszelben, hogy a fényességes EU azonnal szüntesse meg az országgal szemben a második kvótapert és a kötelezettségszegési eljárást, amelyet azért indított, mert nem vagyunk hajlandók kvóta szerint befogadni migránsokat?

Hm, gazemberek?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124505