Nem az a baj, hogy lakást adott a kormány a menekülteknek, hanem hogy hazudott róla

2018. január 22. 09:40

Jámbor András
Mérce.hu

Egy normális országban semmi gond nem lenne azzal, hogy a menekülteknek lakhatást adnak, itt sincs. A gond azzal van, hogy még 2 hete is azzal uszított a menekültek ellen a kormánypárt, hogy majd elveszik a lakhatást a magyarok elől.

„A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a budapesti hajléktalanellátás egyik fő koordináló szerve, a BMSZKI a kormány 20 százalékos önrészével, EU-s pénzből lakhatást biztosított menekülteknek. Tarlós István főpolgármester nem engedte az intézmény vezetőit nyilatkozni. Persze egy normális országban semmi gond nem lenne azzal, hogy a menekülteknek lakhatást adnak, itt sincs. A gond azzal van, hogy még 2 hete is azzal uszított a menekültek ellen a kormánypárt, hogy majd elveszik a lakhatást a magyarok elől.
Szögezzük le, nagyon fontos az, ha egy ország amely befogadott menekülteket, normális szociális ellátást biztosít nekik.

Ez segíti az integrációt, a munkába állást, a beilleszkedést. Lakhatás nélkül ugyanis nincs normális élet, csak lecsúszás, munkanélküliség, pénznélküliség és végül az utca. Tehát jól tette a kormány, hogy erre pénzt fordított.
A probléma az, hogy erről hazudtak.

2 éve hallgathatjuk, hogy nem jöhet ide egy menekült sem, és hogy azok majd elveszik a szociális ellátást a magyarok elől. A valóságban persze ez a szembeállítás hamis. Nem attól lesz több szociális ellátása a magyaroknak, vagy a menekülteknek, ha a másik csoporttól elveszik, hanem ha a kormány erre pénzt hajlandó fordítani. Ez egy kormányzati döntés.

A helyzet viszont az, hogy a magyar kormány a szociális ellátások és támogatások összegét évek óta csökkenteni. Megszüntette a központi költségvetésből dedikáltan adható lakástámogatásokat, és az önkormányzatokhoz utalta, akik vagy kiírnak ilyeneket, vagy nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123973