Narancsszínűre mázolták az ÁSZ-székházat Gulyásék

2018. január 17. 15:40

Az akciót gyorsan leállították a rendőrök.

Narancsszínűre festékkel dobálta meg az Állami Számvevőszék épületét Gulyás Márton aktivista – írja a Mérce. Gulyás ezzel az ellen akar tiltakozni, hogy a számvevőszék a közelmúltban több ellenzéki pártot is több millió forintra bírságolt.

A közéleti aktivista szerint azért volt szükség a pénzügyi-felügyeleti szerv épületének összefestékezésére, mert „az intézmény a Fidesz-KDNP kormány hatalmi eszközévé vált” és „megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat”.

Egyúttal arra is felszólított, hogy amennyiben nem értenek egyet az ÁSZ működésével, hozzá hasonlóan ők is fejezzék ki véleményüket.

Gulyásék csak az épület homlokzatának egy kisebb részét tudták festékszóróval átfesteni, miután az ÁSZ-székházból kivonuló készenléti rendőrök gyorsan leállították az akciót: a Közös Ország Mozgalom aktivistáit igazoltatták, majd sorfalat álltak az V. kerületi ház előtt.

A Mércének a főszervező Gulyás Márton elmondta, az akcióért teljes mértékben vállalja a felelősséget, habár arra számít, a többi résztvevő ellen is szabálysértési eljárás indulhat.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123753