Százmilliókat kaszáltak a szövetségi kapitányok

2017. december 28. 15:15
Százmilliókat fizetett ki a Magyar Labdarúgó Szövetség a szövetségi kapitányoknak, amióta Csányi Sándor a testület elnöke elnöknek – írja a Blikk.

A Sport Plusz számszerűsítette, hogy mekkora fizetést kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányai – írja csütörtökön a hetilap forrásaira hivatkozva a Blikk.

A legtöbb pénzt Bernd Storck kereste, aki havonta 30 milliót rakott zsebre szövetségi kapitányként, további 12,5 milliót pedig sportigazgatóként. Storck vezetése alatt jutott ki a nemzeti tizenegy az Európa Bajnokságra, majd ugyancsak az ő égisze alatt omlott össze többször is látványosan a válogatott. Utóda, Georges Leekens két hónap alatt 30 milliót kaszált.

A magyar nemzetiségű kapitányok ennél jóval szerényebb anyagi juttatásban részesültek. Dárdai Pál eleinte díjazás nélkül, majd havi ötmillió forintért, Pintér Attila hét-, Egervári Sándor pedig kilencmillióért segítette és irányította a válogatottat. 2010-től – összegezve – a Magyar Labdarúgó Szövetség 1 milliárd 254 millió forintot fizetett ki a szövetségi kapitányoknak, eltekintve Storck sportigazgatói javadalmazásától, ez pedig az elért szerény eredmények tekintetében igencsak magas összeg.

 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehetne inkább Mészáros Lőrinc a kapitány? Neki már úgyis mindegy. Lehet, hogy ingyen is elvállalja. Csak ne Rogán off-Soros haverjai legyenek.

Tetszik , nem tetszik : ebben a közegben ekkora pénzek mozognak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés