Putyin által támogatott kamujelöltre szavazna az oroszok ötöde

2017. szeptember 20. 17:02

A kitalált Andrej Szemjonovra a választók 18%-a szavazna, sőt, 11%-uk azt állítja, már hallott is a politikusról.

Andrej Szemjonovra adná le a voksát a 2018-as orosz elnökválasztáson az oroszok 18%-a – írja a The Moscow Times a Levada Intézet kutatása alapján. Ne csodálkozzanak azonban, ha az oroszok ötödének támogatását bíró Szemjonovról még soha nem hallottak: a politikus egy Putyin támogatását élvező kitalált jelölt.

A Levada kutatása szerint a választók 15%-a még úgy is támogatná Szemjonovot, hogy soha az életben nem hallottak róla. A legmeglepőbb adat azonban a fiktív politikus ismertsége: 11% elmondása szerint már hallott a Putyin által protezsált jelöltről, mely a Levada szociológusa szerint annak köszönhető, hogy az emberek „vagy nem érdeklődnek a politika iránt, vagy társadalmilag elfogadott választ akartak adni”.

A szociológus azt is elmondta, az augusztusban végzett kutatást azért végezték, hogy megértsék, „hogyan befolyásolja a regnáló elnök tekintélye a választói viselkedést”.

Egyébként a Levada valós közvélemény-kutatása szerint az oroszok 48%-a szavazna Putyinra, de a biztos pártválasztók körében az elnök már 60%-on áll.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/117976

Ajánljuk még a témában