Meddig megy el az Orbán-rendszer?

2017. július 24. 9:02

Lakner Zoltán
168 Óra
Nem elhanyagolható szempont a Fidesz egyre inkább teret nyerő „forró ősz” narratívájában, hogy eddig a legmarkánsabb kijelentést ezzel kapcsolatban éppen Kövér László házelnök tette.

„Nem elhanyagolható szempont a Fidesz egyre inkább teret nyerő »forró ősz« narratívájában, hogy eddig a legmarkánsabb kijelentést ezzel kapcsolatban éppen Kövér László házelnök tette. Az utcai zavargások rémképével riogató Kövér szavait komolyabban kell venni, mint bármelyik másik Fidesz-vezetőét, tekintettel arra, hogy az első Orbán-kormány idején éveken át felügyelte a polgári titkosszolgálatokat, két parlamenti ciklusban is ő vezette a parlament nemzetbiztonsági bizottságát. Úgy tudni, akkori titkosszolgálati kapcsolatai a mai napig megmaradtak, ebből következően közvetlen és hiteles információi lehetnek mindarról, amit a szolgálatok tudnak, illetve terveznek.

Más miatt is fontos figyelni Kövérre. Jószerével ő maradt az egyetlen fideszes politikus, aki – feltétlen lojalitása ellenére – egyes kérdésekben hajlandó Orbán Viktorétól eltérő álláspontot is megfogalmazni. (Például kétszer is az ő akarata érvényesült Áder János államfővé jelölésekor.)

Az ő kezében – szemben Kósa Lajos vagy Németh Szilárd üres szómágiájával – valóban vannak eszközök, amelyekkel korlátozható az ellenzék parlamenti mozgástere.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Rettegj, félj és borzadj,
szörnyű sárkány körme nagy"
Ez a szint.

Ha elobujnak a patkanyok osszel mint eso utan a gilisztak a foldbol, a fejukre lesz verve, ennyi.

Tehát akkor (megint) igaza volt Kövérnek.
Tényleg Majdant akartok, Zolika?

Én már régen ikszeltem és nem is hiányzik.

Orbán addig marad, amíg te heteróvá nem válsz. How about that?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés