Ima helyett

2017. július 3. 08:03

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

Bennem a felhevült liberálisok keltenek rossz érzéseket.

„Legyen nyílt a társadalom – foglalható össze az itthon is sokat hallott kifejezéssel a célkitűzések lényege. Az ember legyen nyitott arra, hogy maga döntsön mindenben, ami az életét érinti, még a neméről is, míg a társadalom legyen nyitott az eltérő kultúrájú népek be- és elfogadására. Öngyilkos elegy.

Ebbe a folyamatba illeszkedik a legújabb svéd agymenés is. Az ottani hatóságok éppen arra jutottak, megtiltják, hogy a gyermekek asztali áldást mondjanak, és a Bibliáról tanuljanak az egyik óvodában. Az ugyanis nem kevesebb, mint törvénysértő magatartás. A vallási semlegesség betartását tanügyi ellenőrök felügyelik nem csak a tanórákon, azokon kívül is. Mivel a jogi értelmezés tekintetében némi vita alakult ki, a sameszok egy huszárvágással betiltották az ámen szó használatát is. A brit Heat Street információi szerint mostantól a gyermekek ebéd előtt nem egy áldást, hanem csak egy rímecskét mondhatnak el, amelyben megköszönik a napot, az esőt és az ételt. Értéksemlegesen.

Ez azonban nem az első eset, hogy a keresztény tradíciókat támadják. Másfél éve egy stockholmi templomról akarták leszedni az összes keresztet, és Mekka irányába fordítani, tavaly karácsonykor pedig az önkormányzati villanypóznák karácsonyi díszkivilágítását tiltották be. A felhevült liberális kezdeményezők szerint ugyanis a keresztény jelképek rossz érzést keltenek a muszlim hitűekben, akik így nem érzik magukat otthon.

Bennem meg a felhevült liberálisok keltenek rossz érzéseket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/114111

Ajánljuk még a témában