Auróra

2017. június 29. 10:44

Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu
Kész, nincs hová menekülni. Már csak az esélytelen ellentámadás marad.

„Az ilyesmiket szokták betiltani ezek, akik a városban semmi másra nem voltak képesek, mint hogy beköltözzenek a régi polgárság meg a régi munkásság kisajátított, majd közpénzen fölújított-tatarozott házaiba az alapítványaikkal meg a klienseikkel meg az ügyvédi irodáikkal meg a kamu cégeikkel meg a prefeminista, szépen sminkelt, első osztályú, dzsenderáruló (ha van osztályáruló, van dzsenderáruló is), őszintétlenül férfitisztelő, kisportolt nőikkel a modellügynökségről. De az, hogy néhány véndiák meg holtfáradt aktivista meg szakadt művész iddogálhasson egy kicsit – például mentás teát – , nem, azt nem szabad. Nem tudom, elárulhatom-e, hogy az Aurórában még olvasni is láttam embereket, sőt: szem- és fültanúja voltam annak, hogy fiúk nem szakítottak félbe lányokat, ha el akartak részletesebben mesélni valamit. Bocsánat, ha ez akaratlan denunciálás, és kivívja a törvényes hatóság gyanakvását és dühét.

Ezek nálunk egyfolytában győznek, és elérték, hogy – a modern történelemben először – a baloldali szubkultúra el legyen választva a dolgozóktól (és viszont). De ha ezek kikergetik szerény kis kerthelyiségeikből és teázóikból a baloldali szubkultúra bohémjait és puritánjait, remélhetőleg nem Londonba mennek, hanem a lakótelepekre és a nyomornegyedekbe, és eltűnődnek rajta, mi volt annak idején a munkásotthon, ahol ma a még nyitva tartó, kisebbik részben aerobik-tanfolyam van meg tai csi-edzés meg csi kung-edzés meg kung fu-edzés meg Gyóni Géza-szavalóverseny meg nyugdíjas hídépítő mérnök előadása a homeopátiáról, a nagyobbik, a lezárt részben pedig csótányok.

A baloldalt – és ezen nem a hanyatló szoclib establishment ritkuló, vénülő, pusztuló intézményeit értem, hanem a szabadon igazságot keresőket, a nyugtalanokat, a habozókat, a fölháborodókat, a szelídeket, az oly sok mindent ellenzőket, s nemcsak a vegetariánus-vegán, antialkoholista, cukormentes, alacsony sótartalmú, otthonszülő, koffeinmentes, laktózmentes és gluténmentes ártatlanokat, hanem még a magamfajta borivó és dohányzó vén legényeket is, a Bartók-hallgatókat és Ady-olvasókat – elkergették a falig, ahol a gyér baloldal megveti a hátát. Kész, nincs hová menekülni. Már csak az esélytelen ellentámadás marad.

Meg a véleményünk ezekről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gazsi! Mit hablatyolsz itt mentás teáról, annál sokkal erősebbet íttál, ha nem érted: Akinek nincs engedélye működésre, az nem működhet!

Gazsi bátyám!

Egyikeként "ezeknek" szeretettel hívlak meg magunkhoz egy mentes teára. Hallgathatunk Bartókot, olvashatunk Adyt is.

És esküszöm, nem szakítalak félbe, ha el akarsz mesélni valamit!

"holtfáradt aktivista meg szakadt művész iddogálhasson egy kicsit – például mentás teát"

: )))))))) Mitől fáradt az az aktivista? Mitől szakadt az a művész?
Mitől mentás az a tea?

A buzi parádén kitörő üdvrivalgás köszönti az Avróra aktivistáit és művészeit.

az a helyzet, hogy ez az Auróra nem lesz egy új rezsim szimbóluma
viszont a fidesz egyre több érdeket sért, és ennél lényegesebbet is, aminek viszont (előbb-utóbb) meglesz a böjtje - a kormánypárt számára

OFFtopik,

"Birkák bégessetek!"

Vöröskereszt és a VörösFélhold kitette a támogatás-jelzést?

Van rá affinitásom hogy fölhánytorgassam: Miért nem azt kell kiírniuk hogy a szervezet külföldről _IS_ támogatott szervezet?! :-D

A taj-csi is ugyanolyan fájdalmas: a kinai eetársak nemjó eetársak!

Lényegtelen, ezeknek tényleg annyi. A polgármester nyilván az alkalomra várt csak, de az Aurórát leginkább a környék lakói rühellik leginkább. Szóval ha ezek a tetves bolsevikok az Aurórát kezdik védeni, azzal belpesti voksokat vesztenek.

holtfáradt aktivista

:D)

Ezért megérte elolvasni ezt a szánalmas, valóságtól elszakadt vergődést.

Bohemek es puritanok a kopaszok, a tortetok, a bunkok, az ugyvedek es a vadak, egyszoval a mucsaiak ellen.
Lenne tobb lud, legyoznek a disznokat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés