Vegán lettem

2017. május 15. 12:17

Juhász Péter
Facebook
15 évig voltam vegetariánus, de be kellett látnom, hogy amiért az voltam – az élet minden formájának tisztelete okán -, az igazából azt követei meg, hogy vegán legyek.

„Vegán lettem.

15 évig voltam vegetariánus, de be kellett látnom, hogy amiért az voltam - az élet minden formájának tisztelete okán -, az igazából azt követei meg, hogy vegán legyek. Nem eszem semmilyen állati eredetűt, és arra törekszem, hogy más módon se használjam fel az állatokat.

Nem mondom, hogy te is legyél az. Annyit állítok csupán, hogy nekem így kerek a világ, így vagyok önazonos. Csupán annyit javaslok, te is vizsgáld felül rendszeresen a viszonyaidat. Mindenhez. A világhoz, az élethez, az emberekhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ócska pozőrködés. Mindjárt jön Feri is a legújabb szenzációjával.

Minden héten háború.

A futtyogod is vegan? Kenderbol-e van-e?
Vigyazz, hogy mit teszel a szadba, amikor masokat zavarsz!
Portiknak nyomtatod-e meg kifele az internetet?
Hat kb. ennyj jut eszembe rolad.
Meg a konyoradomany keres.

"15 évig voltam vegetariánus, de be kellett látnom, hogy amiért az voltam - az élet minden formájának tisztelete okán -, az igazából azt követei meg, hogy vegán legyek."

A vegán az a vegetariánus, amelyik nem eszik tojást és tejet meg tejtermékeket. Engem nem érdekle, mit zabál, de ez az élet szentségére való hivatkozás ritka ócska indok.

Egyrészt mert a növények is élőlények. Másrészt mert a tejtermékeket meg a tojást nem egy élőlény leölésével állítják elő. Az élet szentségére csakis azok hivatkoznak, akik annyira hülyék, hogy ez sem tudják felfogni.

Egyébként gyanítom, hogy ez a majom most épp a női szavazókra akar hatást gyakorolni, köztük van jópár vegán.

Válaszok:
Negue | 2017. május 16. 2:01

- Hogy hal meg a vegetáriánus?
- ???
- Fűbe harap.

Minő szerencse! Statisztikai adatok alapján a vegánok halnak a legkorábban.

Ja, és egy kérdés: a növények talán nem élnek? A sárgarépa életét legalább 50% -al rövidíted! Náluk hol van az élet tisztelete?

Legjobb lenne, ha tisztelnéd az életet és nem szívnád el előle a levegőt!

Sőt még az állatok is megeszik egymást, nyilván nem tudják, hogy nekik is tisztelniük kell az élet minden formáját...

Teljesen mellékes, hogy Juhász Péter mit eszik, mert izzig-vérig hiteltelen. Az ő szájából, bármi ami az élet tiszteletével, vagy szeretettel kapcsolatos, az képmutatás! És már ne is beszéljünk Juhászról mert ennyit sem ért meg az egész.

De! Azzal együtt, hogy az írásaiddal szinte mindig,mindenben egyetértek, most azt kell, hogy mondjam, nagyon tévedsz, amikor azt mondod:
"Egyrészt mert a növények is élőlények. Másrészt mert a tejtermékeket meg a tojást nem egy élőlény leölésével állítják elő."
Először is: a növények élőlények ugyan, de nincs központi idegrendszerük. A tejet, tojást is sok-sok állat megölésével "állítják" elő!
A tojás "előállításához" csak azokat a csibéket tartják meg a "tojásgyárakban" amelyikből tojó lesz, a hím egyedeket rögtön megsemmisítik, általában élve ledarálják! Esetleg hatalmas nejlon zsákokba dobálják, szintén élve. Vannak róla felvételek a neten.
A tejipar csak úgy tud tejet "előállítani", hogy az újszülött borjút elveszik az anyjától, iszonyatosan üvölt mind a kettő, ilyenkor. (anyai ösztön és a kisborjú rettegése miatt) A kisborjú, szintén, ha pechje van mert hím, rövidesen leölik., mert rájuk nincs szükség a tejiparban. A nőstény tehén csak azért tud "tejet adni", mert ellés után a borjút szoptatná (ezért van teje), ezért őt folyamatosan megtermékenyítik, hogy ebben az állapotban maradjon.
Tehát a tejtermék sem mentes a kegyetlen állatkínzástól!
Íme egy link, ami elég megrázó magyarázatot ad mindenre.
https://www.youtube.com/watch?v=R2eN4lRxtBY

Ez van. Sajnos.

És mennyiben érint ez engem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés