Hogyan tovább, Demokrata Párt?

2017. május 8. 15:54

Daam Alexandra
Danube Institute
Meglehetősen nagy probléma számukra, hogy limuzinokban kocsikáztatott, kávét szürcsölgető liberálisokként tekintenek rájuk.

„A Demokrata Párt állami, illetve szövetségi szinten egyaránt súlyos veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt években. »Bizonyára eljött az idő, hogy a pártvezetés  határozott megoldásokat kínáljon az amerikai szavazók problémáira« – írja Clare Foran a The Atlanticban megjelent írásában.

A Demokrata Párt számára ez meglehetősen nagy kihívást jelenthet, hiszen szavazóik úgy gondolják, hogy képviselőik és a kormány nem hallgatja meg őket. A The Washington Post és az ABC News felmérései szerint a megkérdezettek többsége úgy véli, hogy a Demokrata Párt nem foglalkozik az átlagos amerikai polgárral. Igaz, egyetlen felmérés nem feltétlenül mérvadó, viszont több kérdést is felvet annak kapcsán, hogy miért gondolják az amerikai polgárok, hogy a Demokrata Párt eltávolodott a többségi társadalomtól.

Ohio állam egyik kongresszusi képviselője, Ryan Tim szerint ha az ország háromnegyede úgy gondolja, hogy a realitástól elszakadt a párt, az a jövőre nézve is komoly problémának bizonyulhat. Továbbá kifejtette, hogy a felmérések remélhetőleg felébresztik a »rozsda-övezetből« érkező demokrata képviselőket, akiknek államait Trump ragadta magához a novemberi elnökválasztáson. (...)

Ryan képviselő szerint a párt érti, hogy milyen gazdasági nehézségekkel küzdenek az amerikai polgárok, és még jobb megoldási javaslatokat is kínálnak, mint a republikánus vezetés. A nehézséget viszont az okozza, hogy a Demokrata Párt erről nem tudta meggyőzni szavazóit. »Meglehetősen nagy probléma számunkra, hogy limuzinokban kocsikáztatott, kávét szürcsölgető liberálisokként tekintenek ránk« – véli Ryan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés