Civilblokád

2017. április 20. 13:19

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Magyarország azért nem Macedónia, ezt érdemes észben tartani, addig, amíg tart a móka.

„A festékdobálás megvolt már Budapesten is, sőt, a CEU és a Soros-által finanszírozott agytrösztök kedvenc főellensége, Oroszország ellen is lesz tüntetés. Már tegnap is lett volna, de – erről is nyilván Putyin tehet – a tél közbeszólt. Én persze megértem, hogy rossz időben tüntizni is rossz, de Moszkvát nehéz úgy megállítani, ha a demokratát eltántorítja a hó. Nem hülyeség a bulinegyedtől még éppen kényelmesen lesétálható orosz követség előtt tüntetni. Végül is, jobban hangzik az, hogy az orosz befolyás a hibás mindenért, még véletlenül sem a liberális ellenzék impotens. Tudják ezt ők is, talán csak azok nem, akik most megint új hősökben és új mártírokban hisznek, mert hát mindenkinél olyan szellemes angol szóvicces tábla volt, meg a zene is olyan jó volt, most már egészen biztosan történik valami. Komoly előrelépés ez, ilyenekkel be lehet hülyíteni a nemzetközi sajtót, s tapasztalatból tudom, van, ahol már egészen abban a hitben élnek, hogy a Momentum maholnap kormányt buktat. Más kérdés, nem hogy a magyar vidéket, de még a külsőbb kerületeket is nehéz lehet megetetni, hiszen kevéssé zavarja a CEU sorsa azokat, akik soha a büdös életben nem tanulhatnak ott, hiába pátyolgatják őket jóindulatú civilek.

A Demokratikus Magyarországért Civil Társaság – na igen, a trendérzékeny Momentum legalább képes volt olyan nevet választani, amiben semmi kerekasztalos szerencsétlenség nem szerepel – tegnap panaszolta a Facebookon, hogy a rendőrség beletiport a jogaiba, hiszen ma nem zárhatja le a budapesti hidak nagy részét. Remélem, a derék aktivisták magukban azért elrebegtek egy köszönömöt a rendőrségnek, az mentette meg ugyanis őket attól, hogy hülyét csináljanak magukból. A Facebook-eseményt e sorok írásakor 310 ember igazolta vissza, már ez is magáért beszél. És maga az ötlet is a magyar néplélek hihetetlen ismeretéről tanúskodik: mégis, ha elfoglalnak öt hidat, szerintük a hídon átkelni vágyók kiket fognak a pokolba kívánni, őket, vagy a kormányt? Na, ugye. Pedig hát milyen igazságtalan lenne, kegyes tüntetők ők, írták is, hogy átengedik a gyalogosokat és a taxikat is. Az megvan, hogy kicsit többen utaznak mondjuk busszal, mint taxival? Most komolyan, honnan nézve tűnik ez jó ötletnek?

Magyarország azért nem Macedónia, ezt érdemes észben tartani, addig, amíg tart a móka. Vissza lehet élni azzal, hogy a nyugati mintademokráciákkal szemben a magyar rendőr inkább tűr, mintsem leteperi a tüntetőt, de a többség megnyeréséhez ideje lenne oda is figyelni a többségre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó írás.

Válaszok:
Agnieszka | 2017. április 21. 14:41

Végig a migránsútvonalon balhét akarnak, meggyengíteni az országokat, ezzel szabad vonulást lehetővé téve a migránsoknak.
Jó cikk.

Őry Mariann a kedvencem lett! Imádom a humorát! (is).
Ez különösen tetszett:

" Én persze megértem, hogy rossz időben tüntizni is rossz, de Moszkvát nehéz úgy megállítani, ha a demokratát eltántorítja a hó. "

"de a többség megnyeréséhez ideje lenne oda is figyelni a többségre."

Mert hol a többség?

Csak remélni lehet, a többséget azon emberek közössége alkotja, akik felül tudnak kerekedni a politikai megosztáson és megosztottságon, a folytonos ellenség kijelölésen, a hatalmi érdekek lényegi gondolkozás nélkül történő szolgálatán. Akiknek fontos az egész ország, politikai orientációktól függetlenül, akiknek fontos a másik véleménye, akiknek nem a politikus és a politika, adott politikai vagy más emberi célok az istenük még véletlenül sem. Akiknek fontosak a morális értékek, demokratikus értékek, az igazságosság, szolidaritás, a másik ember személyének tisztelete - akik nem csonka, megosztott, hanem egész országban gondolkoznak, kirekesztés nélkül..

Kíváncsi lennék ugyanakkor, hogy a következetesség jegyében a szerző hogyan írná le a korábbi fővárosi eseményeket, amikor adott utcára vonulásokat szélsőségként nem a falak befestékezése, trágár szavak, a másik oldalon az utcákon megnyilvánuló "piknik hangulat", szemetek összeszedése, hanem, hanem részben a törés, zúzás, barikádok emelése, utcán álló autók, rendőrségi járművek, felgyújtása, TV székház megrohamozása, rendőrök elleni molotov-koktél támadások, harckocsi elkötés jellemezte?

Jó bizony. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a Magyar Hírlap jó és mitől lenne nem ugyanilyen jó a Magyar Idők, mikor a legismertebb és jobbos körökben nagyon kedvelt újságírók írják.

A Magyar Krónika meg nagyon szép, érdekes, nagyon szép kiállítású.

Az Echo-t pedig egyre jobban szeretjük nézni.

Hát, próbáljuk élvezni a kis hátralévő időt, az Index ugyan nem lehet ellenségesebb, mint eddig, de azért a ballib és Jobbik formálódó szövetségkötése elég ijesztő is lehetne, ha az ember nem reménykedhetne abban, h. majdcsak sikeresen diszkreditálják egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés