Civilblokád

2017. április 20. 13:19

Őry Mariann
Magyar Hírlap

Magyarország azért nem Macedónia, ezt érdemes észben tartani, addig, amíg tart a móka.

„A festékdobálás megvolt már Budapesten is, sőt, a CEU és a Soros-által finanszírozott agytrösztök kedvenc főellensége, Oroszország ellen is lesz tüntetés. Már tegnap is lett volna, de – erről is nyilván Putyin tehet – a tél közbeszólt. Én persze megértem, hogy rossz időben tüntizni is rossz, de Moszkvát nehéz úgy megállítani, ha a demokratát eltántorítja a hó. Nem hülyeség a bulinegyedtől még éppen kényelmesen lesétálható orosz követség előtt tüntetni. Végül is, jobban hangzik az, hogy az orosz befolyás a hibás mindenért, még véletlenül sem a liberális ellenzék impotens. Tudják ezt ők is, talán csak azok nem, akik most megint új hősökben és új mártírokban hisznek, mert hát mindenkinél olyan szellemes angol szóvicces tábla volt, meg a zene is olyan jó volt, most már egészen biztosan történik valami. Komoly előrelépés ez, ilyenekkel be lehet hülyíteni a nemzetközi sajtót, s tapasztalatból tudom, van, ahol már egészen abban a hitben élnek, hogy a Momentum maholnap kormányt buktat. Más kérdés, nem hogy a magyar vidéket, de még a külsőbb kerületeket is nehéz lehet megetetni, hiszen kevéssé zavarja a CEU sorsa azokat, akik soha a büdös életben nem tanulhatnak ott, hiába pátyolgatják őket jóindulatú civilek.

A Demokratikus Magyarországért Civil Társaság – na igen, a trendérzékeny Momentum legalább képes volt olyan nevet választani, amiben semmi kerekasztalos szerencsétlenség nem szerepel – tegnap panaszolta a Facebookon, hogy a rendőrség beletiport a jogaiba, hiszen ma nem zárhatja le a budapesti hidak nagy részét. Remélem, a derék aktivisták magukban azért elrebegtek egy köszönömöt a rendőrségnek, az mentette meg ugyanis őket attól, hogy hülyét csináljanak magukból. A Facebook-eseményt e sorok írásakor 310 ember igazolta vissza, már ez is magáért beszél. És maga az ötlet is a magyar néplélek hihetetlen ismeretéről tanúskodik: mégis, ha elfoglalnak öt hidat, szerintük a hídon átkelni vágyók kiket fognak a pokolba kívánni, őket, vagy a kormányt? Na, ugye. Pedig hát milyen igazságtalan lenne, kegyes tüntetők ők, írták is, hogy átengedik a gyalogosokat és a taxikat is. Az megvan, hogy kicsit többen utaznak mondjuk busszal, mint taxival? Most komolyan, honnan nézve tűnik ez jó ötletnek?

Magyarország azért nem Macedónia, ezt érdemes észben tartani, addig, amíg tart a móka. Vissza lehet élni azzal, hogy a nyugati mintademokráciákkal szemben a magyar rendőr inkább tűr, mintsem leteperi a tüntetőt, de a többség megnyeréséhez ideje lenne oda is figyelni a többségre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/111051

Ajánljuk még a témában