Üzenjünk Strasbourgnak?

2017. március 28. 7:19

Lukács Csaba
Magyar Nemzet
Huszonnyolc éve a magyar–román határ túlsó oldalán még lelőtték azokat, akik egy élhetőbb világba akartak menekülni. Most nekünk nem abba az irányba kellene tartani.

„A kilépésről szóló döntés nagyon durván rombolná országunk nemzetközi tekintélyét – Magyarországra még jobban ráragadna a durcás kisgyerek bélyeg, aki csak akkor hajlandó játszani a társaival, ha mindig ő nyer. Nem lehet olyat játszani, hogy egy nemzetközi bíróság ítéleteiből csak a nekünk tetszőket fogadjuk el. Ha a magyar kormány kimondja, hogy nálunk nincs hatálya a bíróság ítéleteinek, magyarán kilépünk az egyezményből, akkor gyakorlatilag lemondunk arról is, hogy joggal szólaljunk fel, ha a határon túli magyarokat bántják anyanyelvük vagy magyarságuk miatt (mellékszál, hogy ráadásul csöbörből vödörbe esnénk – a fenti helyzetben nagy valószínűséggel megjósolható, hogy a luxembourgi EU-bíróság sem döntene másként). Az egyezmény többek között az élethez való jogot védi különösen (például délvidéki magyarverések), a tisztességes eljáráshoz való jogot polgári és büntetőügyekben egyaránt (lásd Malina Hedvig ügye), a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságát – ez utóbbihoz nem is kell példát mondanunk.

Persze könnyen lehet, hogy a kormány Strasbourgnak üzen, hogy itthon a választói meghallják, milyen keményen kiáll a vélt érdekei mellett. A határok őrizetét mi is fontosnak tartjuk, de ez nem mentség arra, hogy a határsértőket ne kezeljük emberként.

Huszonnyolc éve a magyar–román határ túlsó oldalán még lelőtték azokat, akik egy élhetőbb világba akartak menekülni. Most nekünk nem abba az irányba kellene tartani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki akar a kilépésről dönteni?????????
Senki.

"Huszonnyolc éve a magyar–román határ túlsó oldalán még lelőtték azokat, akik egy élhetőbb világba akartak menekülni. Most nekünk nem abba az irányba kellene tartani.”"

Ez már fáj!!!!!!!!!! Határon túli magyarokat a migránsokhoz hasonlítani kifejezetten durva.

Lovesrol deliral, de fizetni kutyakotelessegunk lenne. Mert Soros ur nem veszithet, ugye?
A meghunyaszkodasbol nincs kiut, Szerzo?

Nincs döntés!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés