A köztévé vegye le műsoráról a lúgos támadóval készült riportot!

2017. március 20. 11:03

Szél Bernadett
Facebook

Meglátásom szerint már a műsor beharangozójából is nyilvánvaló, hogy a bűncselekmény egyoldalú bemutatásának célja az elkövető mentegetése, az általa elkövetett erőszak relativizálása és a közvélemény befolyásolása.

„Felszólítom a köztévét, hogy haladéktalanul vegye le tervezett műsoráról a volt barátnőjét lúggal megcsonkító, másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt orvossal készült riportot. Levelet írtam a televízió vezérigazgatójának és jelzem, ha a Duna Tv nem veszi le ezt a törvénysértő riportot a műsoráról, első körben haladéktalanul a Médiahatósághoz fordulunk.

Bobos Menyhért vezérigazgató részére

Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

1016 Budapest Naphegy tér 8.

info@dunamsz.hu

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Duna Televízió Kékfény című műsorának ma esti adásában a mediaklikk.hu oldalon olvaható műsorajánló szerint a nemrég másodfokon kilenc év börtönbüntetésre ítélt B. Krisztiánnal készült riport lesz látható.

A riport beharangozója szerint »A legbestiálisabb szerelmi bosszúnak tartott támadásért ítélték 9 évre a férfit, de az ügynek még nincs vége! A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát. A bűnügy, amelyről mindenki évek óta beszél, most először a közellenség szemszögéből«. A műsor előzetesében az a mondat is elhangzik az orvostól, hogy »Álljon meg már valaki, nézze végig az esetet!«, majd abból is bevágnak egy részt, ahol azt ecseteli az elkövető, hogy »szép fokozatosan alakult ki egy ilyen jellegű kapcsolat.«

Meglátásom szerint már a műsor beharangozójából is nyilvánvaló, hogy a bűncselekmény egyoldalú bemutatásának célja az elkövető mentegetése, az általa elkövetett erőszak relativizálása és a közvélemény befolyásolása. Az erőszakos bűncselekmények, maradandó, életveszélyt okozó testi sértések esetén nincs helye az erőszak elkövető „szemszögéből” való bemutatásának, ami csökkenti az erőszak súlyát, relativizálja az elkövetett bűncselekményt, és a társadalom számára azt közvetíti, hogy az erőszak elfogadható, »kimagyarázható«.

Ez súlyosan sérti az áldozat, valamint a szexuális erőszak valamennyi áldozatának emberi méltóságát, és veszélyezteti a demokratikus nyilvánosságot. Felhívom figyelmét, hogy a műsor adásba kerülése esetén megsérti a a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 14.§-át, ami kimondja: »(1) A médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot. (2) Tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása.« Mindezekre tekintettel, kérem, hogy vegyék le a ma esti műsorról a B. Krisztiánnal készült riportot.

Üdvözlettel:

Budapest, 2017. március 19.

Dr. Szél Bernadett országgyűlési képviselő

az LMP frakcióvezető-társelnöke”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/109982