Medgyessy: Fogjon össze a baloldal és a Jobbik!

2016. december 30. 07:52

Nem szabad finnyáskodni, mondja Medgyessy Péter. A volt kormányfő az ATV-nek arról beszélt: a Fidesz 2018-ban csak úgy győzhető le, ha az MSZP, a DK és a Jobbik összeáll.

Medgyessy Péter az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatai alapján azt mondta az ATV egyik műsorában, 2018-ban az Orbán-kormány csak akkor győzhető le, ha „három párt, vagyis az MSZP, a DK és a Jobbik horrible dictu összefog”. A volt miniszterelnök úgy véli, hogy az ellenzéki pártoknak nem nyafogniuk kell, hanem el kell dönteniük, hogy a parlamenti helyük bebiztosítása élvez-e elsőbbséget, vagy a szekértáborok feletti összefogás.

Ez utóbbi hiányában ugyanis elmarad a kormányváltás, és aki ezt nem veszi tudomásul, az csak magát okolhatja, illetve annak el kell számolnia a nép felé, jelentette ki a volt kormányfő, aki szerint ebben a helyzetben egyik oldal sem lehet finnyás. Medgyessy szerint ezek a mondatok sokakat megrázhatnak, mert a finnyáskodás mindkét politikai oldalra igaz: a Jobbik Gyurcsánnyal és másokkal szemben finnyáskodik, a baloldal pedig a Jobbikkal.

Medgyessy a műsorban elmondta, abban a hipotetikus esetben, ha ő lenne az MSZP miniszterelnök-jelöltje, kísérletet tenne egy ilyen összefogás tető alá hozására. A Jobbikról a volt kormányfő azt mondta: „Ez a Jobbik nem ugyanaz a Jobbik, mint tíz évvel ezelőtt.” Hogy lesz-e ilyen összefogás, arra Medgyessy azt mondta, ő nem jós.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/107524

Ajánljuk még a témában