Mi mindent tett eddig az AfD Németországért?

2016. november 26. 11:41

Jan Böhmermann, az Erdoğan által beperelt német humorista a tartományi AfD-frakciók eddigi munkássága alapján összeállította, mi mindent tett eddig a párt Németországért.

Egy vicc, egy poén, egy gonosz megjegyzés nélkül, csak a tényekre alapozva számol be az AfD tartományi frakciójainak eddigi munkájáról – ígérte legújabb műsorában Jan Böhmermann német humorista, akit nem is olyan régen a török elnök is beperelt egy vicce miatt. Böhmermann szerint itt az idő, hogy a poénkodás helyett a tények eszközével vegye fel a kesztyűt a jobboldali populizmus ellen a német nyilvánosság, így hát a párt politikusainak tartományi kormányokhoz intézett írásbeli kérdéseiből mazsolázott.

Elsőként egy szászországi AfD-s kérdéséről számolt be, aki erre volt kíváncsi: „Igaz-e, hogy a schneebergi menekültregisztrációs ponton járvány tört ki? Hogyan és miként informálták erről a lakosságot? Felfüggesztették-e emiatt a menekültek fogadását a regisztrációs ponton?” Böhmermann szerint nagyon kemény és belemenős az általa először viccből szász dialektusban előadott kérdés, de a kormányzati válasz rögtön megmutatja, miért nem érdemes különböző zárt Facebook-csoportokban terjedő pletykáknak bedőlni: „Nem, a schneebergi regisztrációs ponton nem tört ki járvány.”

Az AfD egyik szász-anhalti politikusa arra volt kíváncsi egyszer, hogy: „Hány politikailag motivált bűncselekmény történt 2015-ben? Kérem, adják meg a motiváció színezetét és a tettesek származását is!” A válasz szerint a tartományban 2015-ben a 2162 politikailag motivált bűncselekmény közül 15-öt követtek el külföldiek, 230-at baloldali szélsőségesek, 1749-et pedig jobboldali szélsőségesek.

Harmadikként egy szászországi AfD-s politikust hozott fel Böhmermann, aki rögtön be is nyújtott egy kérdést, miután azt olvasta valahol a neten, hogy a menekültek német nőket erőszakolnak meg a Maxim-Gorki parkban: „Történt-e nemi erőszak 2016-ban a Maxim-Gorki parkban? Összefüggésben áll-e ez egy menedékkérővel, vagy ráillik-e a tettes leírása egy menedékkérőre? Kommunikálták-e az esetet a sajtóban és ha igen, kellett-e hozzá engedély? Voltak-e próbálkozások arra a hatóságok vagy harmadik személy részéről, hogy az áldozatokat hallgatásra bírják? Hogy áll a nyomozás állása?” Böhmermann szerint a politikus igazi kemény munkát végzet ezzel, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A szász kormány válasza ez volt: „Nincs tudomásunk Maxim-Gorki parkról a tartományban.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/106548

Ajánljuk még a témában