Nem büntetik a hiányzó képviselőket

2016. október 21. 20:54

Hiába írja elő a törvény, nem csökkentik azon országgyűlési képviselők fizetését, akik több bizottsági ülésről hiányoznak, mint amennyin ott vannak.

A 199 képviselőből 23 olyan van, akik a bizottsági ülések több mint 50 százalékáról hiányoztak. Közülük 14 kormánypárti, 4 szocialista, és 1-1 DK-s, LMP-s, jobbikos, együttes és ilyen képviselő a független Kész Zoltán is. Legtöbben egyszerű tagok, kivéve Rogán Antalt, aki a gazdasági bizottság elnöke, mégis az ülések több mint 60 százalékán nem vett részt.

Az Országgyűlésről szóló törvény szerint ha egy képviselő több bizottsági ülésről hiányzik igazolatlanul, mint amennyin ott van, akkor a fizetését arányosan csökkenteni kell. Az Országgyűlés sajtóosztálya viszont azt közölte az RTL Klub Híradójával, hogy eddig egyetlen egy képviselő 800 ezer forintos fizetését nem csökkentették emiatt. A Híradó meg szerette volna kérdezni Kövér László házelnököt, hogy miért nem vágják meg a hiányzó politikusok fizetését, de megkeresésükre nem kaptak választ.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/105407

Ajánljuk még a témában