Bevallották: közel egy évig tudatosan szervezték Faymann megbuktatását

2016. május 13. 11:34
Christian Kern az osztrák államvasutak vezetője, valamint Gerhard Zeiler médiamanedzser, az RTL-csoport korábbi vezére közel egy évig tudatosan szervezkedtek a szociáldemokrata pártban Werner Faymann kancellár ellen, aki végül megbukott. Az utód Kern lett Zeiler támogatásával. Gehard Zeiler maga számolt be minderről – tudósít a Kronen Zeitung.

„Mindkettőnknek el kellett játszani a szerepünket és egyetértettünk, hogy szükséges a személyi csere az SPÖ-n belül” – mondta Gerhard Zeiler médiamanedzser, az RTL-csoport korábbi vezére az osztrák közszolgálati műsorszolgáltatónak, az ORF-nek. Zeiler ezzel arra utalt, hogy közel egy éve tárgyalt Christian Kernnel az osztrák államvasutak (ÖBB) vezetőjével. A két szociáldemokrata kötődésű cégvezető akkor megegyezett, hogy a párt élén vezetőcserére van szükség és ennek megfelelően játszották a szerepüket – írja a Kronen Zeitung Zeilert idézve.

A médiamenedzser azzal érvelt, hogy Werner Faymann az osztrák szociáldemokrata párt (SPÖ) elnöke már elveszítette a bizalmat a pártban, így éppen az egység érdekében kellett változtatni. A médiamenedzser eleinte még magát tartotta Faymann utódjának, de Kernt is megfelelő lehetséges kancellárnak tartotta, akinek ráadásul a megfelelő támogatása is megvolt a pártban – számolt be a Kronen Zeitung Zeiler szavairól.

Kern egyébként már korábban is reflektorfénybe került azzal a húzásával, hogy az ÖBB járatain elszállította a menekülteket Németország felé. A menekültválság lecsengése után azonban kiszámlázta az osztrák államnak a költségeket – írta a Profil annak idején.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában