Közlemény

2016. május 9. 15:39
Terézvárosi Önkormányzat

A határozatokat a képviselő-testület egyhangúlag fogadta el. Ezzel kinyilvánította: nem kíván ilyen súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni.

Közlemény

A mai napon a terézvárosi önkormányzat képviselő-testülete rendkívüli ülésen tárgyalta meg a kerületben gyermekorvosi praxist kapott, május 4-én a Fővárosi Törvényszék által első fokon elítélt B. Krisztián foglalkoztatásával kapcsolatban kialakult helyzetet. Emlékeztetőül: az ítélet meghozatala utáni naptól, május 5-től az önkormányzat határozott kérésére B. Krisztián semmilyen módon nem vesz részt Terézvárosban gyermekek egészségügyi ellátásában, ugyanakkor élő szerződés volt az őt alkalmazó Szociális Oktatási és Szervezési Kft., a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) és az önkormányzat között.

A képviselő-testület mai ülésén az alábbi határozatokat fogadta el:

1. Azonnali hatállyal felmondja az egészségügyi ellátási szerződést a Szociális Oktatási és Szervezési Kft.-vel, és megbízza a polgármestert a felmondás aláírásával. (Ez a vállalkozás foglalkoztatja B. Krisztiánt.)

2. Megbízza a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatot (TESZ), hogy működjön közre az idáig B. Krisztián által ellátott gyermekháziorvosi körzetben az alapellátás biztosításában.

3. Vállalja, hogy biztosítja a TESZ számára a körzet ellátásához szükséges forrásokat.

A határozatokat a képviselő-testület egyhangúlag fogadta el. Ezzel kinyilvánította: nem kíván ilyen súlyos bűncselekmény első fokon elítélt vádlottjával együtt dolgozni, továbbá azt is, hogy amennyiben az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg korábban a képviselő-testület a kft-vel a szerződést.

*

B. Krisztián volt kórházigazgató, orvos első fokon négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, mert lúggal támadt szeretőjére egy budai lakásban még 2013-ban.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/99878