Csak korrupció

2016. április 29. 08:16

Bitay Márton Örs földügyi államtitkár nyugodtan löncsölhet az orrunk előtt a város kellős közepén fényes nappal egy luxusétterem kirakatában a földpályázatokon mindent vivő Mészáros Lőrinccel.

2016. április 29. 08:16
Batka Zoltán
Népszabadság

„Képzeljük el, hogy egy nap mondjuk a Vodafone és a Magyar Telekom vezérét – tényleg csak a példa kedvéért mondjuk, semmi kikacsintás, lehetne bármelyik más óriáscég vezetője is – lefotózzák, amint egy félhomályos bárban hosszan egyeztet egy ­kávé mellett.

A kép napvilágot lát. A két vezető a következő kávéját garantáltan a céges jogászokkal fogja elkölteni, már ha lesz még kedve iszogatni. A Gazdasági Versenyhivatal ennél vékonyabb bizonyítékok mellett is állapította már meg kartellmegállapodásra utaló találkozó tényét, ami utána százmilliókba fájt a cégnek. Ráadásul a borsos bírságon túl a cég tulajdonosai sem értékelik nagyra, ha a cégvezető-alkalmazottjuk a konkurens vállalat vezetőjével sutyorog, mivel az ő milliárdjaik bánhatják az összeborulást. (...)

Magukat átkozhatják: miért nem mentek el magyar politikusnak? A nagyságrendekkel nagyobb értékek fölött sáfárkodó magyar politikus, például Bitay Márton Örs földügyi államtitkár, a trafikpályázatok és földpályázatok ifjú kormányzati titánja ugyanis nyugodtan löncsölhet az orrunk előtt a város kellős közepén fényes nappal egy luxusétterem kirakatában a földpályázatokon mindent vivő Mészáros Lőrinccel. Ráadásul nem sokkal a Fejér megyei földpályázatok soron következő fordulója előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matschka
2016. április 30. 10:37
Magyarország dús ország volt, Van termése, kincse, vadja, De amit a bús nép szerzett, Víg uraság zsebre rakja. Csak a gazdag, csak a zsarnok Élt föl minden földi jókat. Megláncolták, butitották A dolgozó milliókat. Ma már a szivek bátrabbak, Sápadtak a gyermek-orcák, Ha összeszakad Ég és Föld, Mégis más lesz Magyarország. K.G.
orion
2016. április 30. 08:32
A múltkor is ebédelt valaki valakivel, amin a Szigetvári Orrtúró bukott ki.(vagy valamelyik másik nímand) Igaz, hogy azért tudta, mert ő ugyanúgy a Four Seasonsben zabált, de mint tudjuk, az egészen más, ő a teljesen objektív amerikai médiákumokat tájékoztatta.
hátakkor
2016. április 29. 22:49
Hol szabad löncsölni a nagy orrotok előtt?
=nessuno=
2016. április 29. 18:37
Bitayt már Ángyán is "nagyra" értékelte. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik