Összetákolás

Szlovákia: Összefognának a Fico-ellenes kispártok

2016. március 8. 12:53
A szlovák választásokon második helyet elérő, magát liberálisnak valló SaS párt elnöke, Richard Sulík öt másik kispárttal, a szlovák nacionalista SNS-től a Bugár-féle Híd-Mostig tárgyalna egy lehetséges kormánykoalícióról. „Az összetákolt kormány még mindig jobb, mint a szakértői” – tette hozzá a politikus.

A földrengésszerű politikai eredményeket hozó szlovákiai választáson Robert Fico Smer pártja elveszítette a parlamenti többségét, és egyelőre nincs partnere a többség visszaszerzéséhez.

Richard Sulík, a magát liberálisnak valló SaS elnöke viszont az Új Szó szerint arról beszélt: öt másik kispárttal tárgyalna egy lehetséges kormánykoalícióról. A választáson második helyezett SaS 12 százalékot szerzett. Sulík tárgyalna az Egyszerű Emberek nevű formációval, az immár Slota nélküli, nacionalista SNS-szel, a Bugár Béla-féle Híd-Mosttal, a Sieť nevű protestpárttal és a Család vagyunk nevű formációval is. Sulík csak a szélsőjobboldali Marián Kotleba pártját hagyná ki az egyeztetésekből.

Sulík szerint az SNS megváltozott, már nem olyan, mint régen volt, és még az SNS és a magyarokat képviselő Híd között is létrejöhetne egy egyezség. Az SaS elnöke még ahhoz sem ragaszkodna, hogy ő legyen a miniszterelnök. Az előre hozott választások lehetőségét elutasította, szerinte ez arrogáns lépés lenne a választókkal szemben. „Az összetákolt kormány még mindig jobb, mint a szakértői” – tette hozzá a politikus.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés