Több német menekültszálláson is összeverekedtek a migránsok hétfőn

2015. november 30. 20:58
Az Itzehoe-ban és a Hattersheimben található menekültszállásokon is egymásnak estek a migránsok különböző csoportjai hétfőn. A konfliktus kiváltó oka egyik esetben sem ismert.

Németországban hétfőn is több erőszakos incidensről tájékoztattak a hatóságok a menekültválsággal kapcsolatban. A Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadó állomáson egy csoport szír és egy csoport afgán menedékkérő esett egymásnak. Az összecsapásban nagyjából húszan vettek részt és öten megsérültek. Négy embert kórházba kellett szállítani, kilenc embert őrizetbe vettek. A nyugalmat 50 rendőr bevetésével állították helyre. A konfliktus oka egyelőre ismeretlen.

A Hessen tartományi Hattersheimben nagyjából harmincan verekedtek egy menekültszállássá átalakított tornacsarnokban. Négyen könnyebben megsérültek, két embert őrizetbe vettek. A helyi rendőrség közleménye alapján egyelőre ebben az esetben sem ismert a konfliktus kiváltó oka.

Szinte mindennap van valamilyen konfliktus 

Németországban már több mint 950 ezer menedékkérőt regisztráltak az év eleje óta, és a rendőrség szinte naponta számol be menedékkérőket befogadó állomásokon történt kisebb-nagyobb verekedésekről. Baden-Württemberg tartományban például januártól október végéig csaknem 1500 esetben kellett intézkedni testi sértés miatt – számolt be hétfőn az N24 hírtelevízió.

Általában különböző nemzetiségű csoportok csapnak össze. Szintén jellegzetes, hogy apróságnak tűnő ügyek miatt, például ebédosztáskor előforduló tolakodás nyomán keletkezik tömegverekedés. Szakértők szerint a konfliktusok elsősorban a szállások zsúfoltsága miatt mérgesednek el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem az jobban aggaszt, hogy milyen betegséggel fertőzik meg a kórházak dolgozóit és a rendőröket.

AIDS, szifilisz, kolera.

Ez egy álhír. Képtelenség. Ilyent európai körúton lévő, üdülgető agysebészek, szívsebészek nem tesznek.

Gratulálunk, ez csak a kezdet.

Mindenesetre, ez még mindig a német tűréshatár alatt lehet, mert nem tiltakoznak tömegesen.

Nagyon fura, míg az ember eljut a felismerésig, h. ami valaha vágyak és csodálat tárgya volt, az mostanra a politikumot tekintve egy manipulált álomvilág, ahol viszont még mindig sokkal kellemesebb az élet, az anyagiakat tekintve mindenképpen, mint itthon.

A 9 unokám közül 7 él kinn, a szüleikkel, természetesen.

Mitől döbbenet. Több mint harminc éve háborus körülmények között élnek, túlélnek már a második generáció az aki gyerekként fiatal felnőttként éli át a napi valóságot. Az egyetlen szabály a túlélés és ennek a technikái amit ha nem sajátitanak el elpusztulnak. Nincsenek törvények és szabályok amire szükségük van elveszik eröszak árán is.

Ezeket az embereket sem szocializálni sem integrálni nem lehet, ráadásúl ott vannak az évszázados etnikai és vallási ellentétek is.

A menekülttáborokba, de akár útközben is természetesek a konfliktusok kiéleződése ami csak fokozodni fog.

Nem értem a németeket és főleg a Bundeszmuttit mikor még mindig erőltetti a befogadás politikáját,mikor kézzel foghatóan a német társadalom sem fogadja el és tiltakozásként már többszáz menekültábort gyújtottak fel, tüntetések vannak és párhuzamosan a migránsok sem fogadják el az egymással való együttélést.

Hogyan fognak ezek a csoportok a lakhelyükön munkahelyükön előítélet nélkül együtt élni.

Ami így indúl abból semmi jó nem sül ki, mivel minden szereplőben benne van a tüske a vélt vagy valós sérelmei miatt és sok esetben már bagatel eseteket is felnagyítva óriási konfliktusként élik meg minden oldalon ami frusztrációhoz és legtöbbször a verbális agreszió után következik a fizikai erőszak ami további erőszakot szül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés