Jobbik: Azonnal állítsák le a földárveréseket!

2015. november 25. 13:42

A Jobbik szerint az állami földek ügyében a kormány minden korábbi ígéretével szembement. A párt külföldi tulajdonszerzésekre hivatkozva azt követeli, hogy a kormány állítsa le az árveréseket. Magyar Zoltán azt mondta: az eddigi tapasztalatok szerint minden félelmük beigazolódott.

A Jobbik – külföldi tulajdonszerzésekre hivatkozva – a földárverések leállítását követeli. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az eddigi tapasztalatok szerint minden félelmük beigazolódott. Kifejtette, hogy Kaposváron és Győrben is tudnak külföldiek földvásárlásáról, Kiskunlacházán pedig őket képviselő strómanok jutottak területhez.

A jobbikos politikus Orbán Viktor miniszterelnök korábbi felszólalásaiból mutatott be részleteket és kijelentette: a kormány minden korábbi ígéretével szembement. Szóvá tette, hogy pártja egyetlen módosító indítványát sem fogadták el, amely megakadályozta volna a külföldi tulajdonszerzést. Értékelése szerint a földárverés ebben a formában a nemzeti vagyon elherdálása, „színtiszta hazaárulás”.

Magyar Zoltánt kérdezték arról, hogy Győrffy Balázs (Fidesz) agrárkamarai elnök kedden a haszonbérleti díj felülvizsgálatára vonatkozó módosító indítványt nyújtott be a parlamentnek. Azt felelte, elképzelhetetlennek tartja, hogy a feles többség elég a tervezett módosításokhoz, pártja pedig nem fogja támogatni azt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/94565