A Nyugat vs iszlám: a háború nem ért véget

2015. november 20. 12:07

Az iszlám egyik ágának mozgatórugója a Nyugattal való háború. A való világban agresszió folyik és nem csak mikroszinten. A való világban a háborúkat győzelemmel vagy azoknak elvesztésével kell lezárni.

„Az iszlám egyik ágának mozgatórugója a Nyugattal való háború. Eközben Barack Obama bejelenti, hogy ő lesz az az elnök, amely beszünteti a háborúkat. McCarthy azt a kérdést teszi fel, hogy ez valóban nemes lépés-e? Olyan Amerikára utal, amely képviseli a nyugati értékeket?


A való világban agresszió folyik és nem csak mikroszinten. Nem fejezhetünk be háborúkat úgy, hogy kijelentjük, véget értek, hogy megindításuk téves volt, vagy hogy valójában ellentétben álltak az értékeinkkel. A való világban a háborúkat győzelemmel vagy azoknak elvesztésével kell lezárni.

Andrew C. McCarthy szerint ha azt mutatjuk, hogy készen állunk veszíteni, veszíteni is fogunk. Ha úgy teszünk, hogy egyetértünk az ellenfél kritikájával, így remélve, hogy megnyugtatjuk, csak még több támadásnak és még több tömeggyilkosságnak leszünk kitéve. (...)

A szerző szerint az ellenséget nem nyűgözi le, hogy Obama kijelentette a háború végét: ezt megfutamodásnak, a harckészség hiányának, és a győzelemre való törekvés elmulasztásának is tartják.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/94357

Ajánljuk még a témában