Kiakadt az MSZP a Fidelitas töriversenyén

2015. október 15. 16:42
Az atv.hu szerint a Fidelitas levélben kérte a magyar középiskolákat, hogy ajánlják a diákjaiknak a szervezet történelemversenyét. Az MSZP a KLIK-hez fordul, és azt követeli, hogy a tanintézmények ne asszisztáljanak egy olyan politikai szervezet „toborzásához”, amely legutóbb provokátorfigyelő hálózatával került a figyelem középpontjába.

Az atv.hu birtokába jutott az egyik levél azok közül, amelyekben a Fidelitas arra kérte a hazai és határon túli középiskolákat, hogy népszerűsítsék diákjaik közt a szervezet által meghirdetett történelmi vetélkedőt. „Bízunk benne, hogy az Önök iskolájából is minél több diák részt vesz a versenyen. Kérjük, hogy értesítsék a vetélkedőről a tanulókat!” – áll a Böröcz László Fidelitas-elnök által aláírt levélben.

A verseny nem babra megy, a részvételt értékes jutalmak teszik vonzóvá: a legjobbak egyebek mellett okosórát, iPhone és iPad készülékeket, valamint e-könyv olvasót nyerhetnek. A győztes tanuló a tárgynyeremény mellett elviheti egész osztályát a Nemzeti Színház egyik darabjára.

A Magyar Szocialista Párt nevében Beke Károly fogalmazott meg nyilatkozatot A Klik ne asszisztáljon a fideszes provokátorfigyeléshez! címmel, és azt szeretné megtudni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól, hogy „milyen felhatalmazás és engedély alapján hirdetheti a provokátorfigyelő hálózatáról elhíresült Fidelitas a rendezvényét a középiskolákban”. Beke szerint toborzás zajlik.

Az atv.hu-nak az ifjúsági szervezet már reagált is az MSZP-s nyilatkozatra. Közölték, hogy nem első alkalommal szerveznek tanulmányi versenyt, és sok munkájuk van benne. Az iskolák címeit az internetről szedték össze, mert fontosnak tartják, hogy minden érintett diák értesüljön a lehetőségről. A Fidelitas szerint az, hogy az MSZP egy olyan kezdeményezést támad, ami minden fiatalnak a javát szolgálja, a pártot minősíti. 

Somody Bernadett, az Eötvös Károly Intézet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanintézményekben tilos a pártpolitikai tevékenység, márpedig szerinte ebbe a körbe tartozik az is, ha „egy párt szervezete direkt vagy indirekt módon a célkorosztályában népszerűsíti a pártot vagy a szervezetet”.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mint a "régi szép időkben".
A KISZ "kér valamit" a középiskoláktól...

Jogos a kritika. A pártoknak semmi dolguk az iskolákban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés