Együtt mindent lehet

2015. október 5. 10:32

Néder Panni
NOL

Néder Panni vagyok. Európai. Fehér. Nő. Színházrendező. Valahány százalékban zsidó. Ha videót küldök Orbán Viktornak, egyes kommentelők szerint zsidó kurva.

„Fekete országot álmodtam én, ahol minden fekete lett, csontig, velőig hat át a rémület – hogyha a szomszéd háza felgyullad, a lakosság fele odaül a tűzhöz melegedni, és nem hívja a 105-öt – ha nincs tudatos és fentről is támogatott traumafeldolgozás és elszámolás; ha mindig másra mutogatunk; ha a lakosság fele még mindig egy kilencvenöt évvel ezelőtti országhatár-csorbításon fröcsög, mert ha kicsi a pöcsöd, legalább a verdád legyen óriási – ha nem vállalom a felelősséget saját magamért; ha az apák bűnéért még mindig kussban lakolok – hányan gondolják halálosan komolyan, hogy a terroristák által megszállt apaországokból az életükért menekülő szülöttek születésük földrajzi okán eredendően bűnösök, hogy miért elfogadható, sőt pozitív a mondat, hogy nem politizálok – miért szimpátia alapján választunk kiskirályokat; milyen fórumon kell ahhoz felszólalni, hogy eredménye is legyen? A saját faszán búsuló mitől lesz saját szavát hallató?


Köpök rá, hogy meddig ér a takaró, nyújtózkodj ki alóla, vidd le a Keletibe, és ha nem tudod, hogy nem esznek disznóhúst, nézz utána, szeretik-e, és ha valaki cigányozik vagy zsidózik a buszon, ne a fészbukon pampogj utána, bár az is fontos, tudom, hanem állj fel és szólj akkor is, ha nem követ senki, statuálj példát.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/92179

Ajánljuk még a témában