Putyin: Demokrácia és progresszió helyett szegénységet és erőszakot hozott az arab tavasz

2015. szeptember 30. 10:00
Az orosz elnök az ENSZ-ben tartott beszédében azt kérdezte az öntelt demokráciaexportőröktől, hogy felfogták-e, mit tettek?

Vlagyimir Putyin hétfői beszédét idézi a Washington Post. A beszéd egy részlete a Mandiner fordításában:

„Emlékszünk a Szovjetunió történelmének bizonyos fejezeteire. Exportra szánt társadalmi kísérletekre, más országokban történő, ideológiai alapú változtatási próbálkozásokra, amik gyakran tragikus következményekkel jártak, és haladás helyett visszalépést hoztak.

Úgy tűnik azonban, hogy nem tanulva mások hibáiból, mindenki csak ismétli őket, és így a forradalmak exportja – ezúttal az úgynevezett demokratikus forradalmaké – folytatódik. Elég csak megnézni a helyzetet a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ahogy a korábbi felszólalók említették. Kétségtelenül régóta gyűlnek már a politikai és a társadalmi problémák ebben a térségben, és az emberek természetesen változásokat szeretnének.

De hogyan sikerült ez valójában? Reformok helyett az agresszív külföldi beavatkozás a nemzeti intézmények és maga az életmód arcátlan rombolását hozta. A demokrácia és a haladás diadala helyett erőszakot, szegénységet és szociális katasztrófát kaptunk. Senkit sem érdekelnek az emberi jogok, az élethez való jogot is beleértve.

Nem tudom nem megkérdezni azokat, akik ezt a helyzetet előidézték: felfogják egyáltalán, mit tettek? De attól tartok, senki sem fog válaszolni. Sőt, az önteltségre, a kivételességbe és a büntetlenségbe vetett hitre épülő politizálásról soha nem mondtak le.

Ma már nyilvánvaló, hogy a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes országaiban az anarchiába süllyedt területek kiterjesztésével hatalmi vákuum jött létre, amelyet azonnal elkezdtek kitölteni a szélsőségesek és a terroristák.”

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegyünk valamit tisztába. Az arab tavasz nem azért bukott el, mert a demokrácia rossz vagy mert az arabok alkalmatlanok rá. Hanem, mert katonai diktátorok ill. szélsőséges iszlamista csoportok - a gazdag olajországok és Moszkva hathatós támogatásával - leverték/leverik.

Sajnos nem fogjak fel.

Probaljak, probaljak, de olyanok mint az egyszeri varazslo a viccben, mikor a beteg meghal: "kar, kar, meg harom nagyszeru porom lett volna a szamara".

Nem kell keresni a választ, mert Georg Friedman megadta már a választ:

"Nemrég keltett figyelmet Georg Friedman, a befolyásos amerikai agytröszt Stratfor igazgatójának 2015. Ápr .2-i videója, amelyben megfogalmazta az USA hosszú ideje követett központi geopolitikai célját:
„Az elmúlt száz év amerikai külpolitikájának fő érdeke, az első és a második világháború, valamint a hidegháború idején a Németország és Oroszország közötti kapcsolatra irányult. Mert egyesülve ők az az egyetlen erő, amely minket fenyegethet. Legfőbb érdekünk az, hogy biztosra vegyük, ez az eset nem következik be. (…) Az Egyesült Államok fő gondja az, hogy a német tőke és a német technológia és az orosz nyersanyag-források , valamint az orosz munkaerő egy sajátságos kombinációban fonódik össze. Ezt próbálja az USA egy évszázada megakadályozni.”

Néhány dologban egyet érthetünk velük, de jobb megtartani a három lépés távolságot.

Ha lúd legyen kövér.

Húsz új atombombát telepítene Németországba az Egyesült Államok.
A bücheli bázison már meg is kezdődtek az előkészületek a nukleáris fegyverek fogadására, amelyek 80 hirosimai atombomba tűzerejének felelnek meg. Amerikai tervek szerint 2015-ben alkalmassá akarják tenni a Tornado vadászbombázokat a B61-12 típúsú atombombarendszer használatára.”

Ezzel szemben:

„2010-ben Németország törvényhozása éppen arról döntött, hogy az amerikai költségvetési tervek szerint 2015 az amerikai szövetséges kérésvel szemben kivonják Németországból az amerikai atomfegyvereket, sőt: a kormányzó pártok 2009-es koalíciós szerződése is tartalmazott ilyen passzust. Willy Wimmer CDU-politikus azt mondta: az új bombák idetelepítése nem Oroszország ellen irányul. ”

Persze, persze. Következetesség. Nem oda irányul, hanem ezen fognak a bukott német politikusok a Marsra utazni. Merkelnek már van új útlevele.

"Moszkva hathatós támogatásával- leverték, leverik." ???????

Ez egy hazugság! Sehol nem volt ilyen.

Gondolom, Ukrajnából gondolod ezt.
De ott teljesen más történt.
Oroszország és Ukrajna teljesen szorosan együttműködött és voltak olyanok a gazdasági kapcsolatokban amely nem a piac törvénye szerint volt. Ezért egy ukrán EU társulás ezt megszüntette volna, mert azért Oroszországnak is védeni kell a saját piacát. Azt mondták az oroszok, hogy ha az EU társulási szerződést aláírják akkor ez az előny, meg az az előny amit nyújtunk megszűnik..stb. Ezután Janukovics visszamondta az EU társulást. Ekkor kezdődött a Majdan. Ahol, ugye az USA nyíltan beavatkozott a téren összegyűlt kisebbség hergelésében.
Máig nem tudjuk kik voltak a mesterlövészek megbízói, de azt tudjuk, hogy kinek volt érdeke.
A majdan "győzelme" után az orosz kisebbség ellen hozott rendelet (nyelvtörvény) pedig kiverte a biztosítékot az Ukrajnában élő orosz kisebbségnél, és történt ami történt.
Ezt Oroszország nem hagyhatta figyelmen kívül.
Egyetlen ilyen ország sem tette volna másképpen!!

Magyarországnak nem kötelessége, legfeljebb lehetősége.
Azok az idők már elmúltak, amikor kötelessége volt, Tunya elvtárs.

Igen így látszik.
Mintha azután kezdődött volna el a migráns özön amikor Merkel "Liszabontól Vlagyivosztokig beszélt.

http://alfahir.hu/merkel_robba..

Ukrajnaban mondjuk nincs, de ne menjunk ebbe bele,

Nezzuk inkabb azt is hol van idegen amerikai hadero.
Nem fogod tudni felsorolni ugy hogy beleferj a karakterlimitbe... Egyszerubb azt hogy hol nincs...

Ukrajnaban ukran allampolgarok harcolnak egymas ellen.

Orosz nemzetiseguek joreszt keleten, de attol meg ukran allampolgarok.
Ha pl Felvideken a felvideki magyarok tuntetnenek az se jelentene azt, hogy Magyarorszag megtamadta Szlovakiat...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés