Záróra

Mégsem engedi tovább Horvátország a menekülteket

2015. szeptember 17. 17:08

Eddig tartott Horvátország emberbaráti nekibuzdulása: Zágráb úgy döntött, mégsem engedi tovább Nyugat felé a menekülteket, lezárja előttük a határokat. A belügyminiszter ezt úgy magyarázza: „amikor azt közöltük, folyosót nyitnánk a menekülteknek, akkor egy Tovarniktól (szerb-horvát határtól) Zágrábig tartó folyosóra gondoltunk”.

Az osztrák Der Standard arról ír: Horvátország mégsem engedi tovább a területére érkezett migránsokat. Ranko Ostojić belügyminiszter azt mondta: „amikor azt közöltük, folyosót nyitnánk a menekülteknek, akkor egy Tovarniktól (szerb-horvát határtól) Zágrábig tartó folyosóra gondoltunk”. Horvátország nem szándékozik Szlovénia felé tovább engedni a migránsokat.

Zoran Milanović horvát szociáldemokrata miniszterelnök szerdán még arról beszélt, a Szerbiából érkező migránsok átutazhatnak Horvátországon. A horvát belügyminiszter aznap még hozzátette, hogy egy ilyen folyosóról még Szlovéniával is meg kell egyezni. Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter viszont elutasította a javaslatot.

A horvát belügyminiszter azt közölte: Zágrábban teszik lehetővé a migránsoknak a regisztrálást. Viszont ha egy migráns nem akar menedéket kérni Horvátországban, azt onnantól kezdve illegális bevándorlónak fogják tekinteni – írja a Der Standard.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/91384

Ajánljuk még a témában