Új időszámítás jön

Orbán: Nem akarunk uniós menekülttábort Magyarországra

2015. szeptember 14. 20:23
A miniszterelnök szerint a most érkező menedékkérők valójában nem menekültek, csak a német életet akarják élni, azonban nem várható el az európaiaktól, hogy ezt megosszák olyan emberekkel, akik már nincsenek életveszélyben. Orbán Viktor a TV2-nek arról is beszélt: keddtől akik Szerbiában nem kértek menedéket, azok kérelmét el fogják utasítani Magyarországon és vissza fogják őket toloncolni. A kormányfő utalt arra is, hogy valószínűleg ki fogják hirdetni a válsághelyzetet, illetve újfent leszögezte azt is: nem akar Magyarországra uniós menekülttábort.

Magyarországon nem jöhet létre menekülttábor – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában, amelyből részleteket sugárzott a csatorna Tények című műsora hétfő este. A kormányfő szavai szerint Magyarországon „márpedig ilyen hotspot”, menekülttábor, elosztóhely, gyűjtőhely nem jöhet létre. Mint a műsorban elhangzott, Orbán Viktor az interjúban elmondta, Görögország nem tudja megvédeni határait, ezért egy összeurópai határrendészeti erőnek kellene ebben segítenie, hogy ne legyen ennyi menekült, és főleg ne Magyarországon.

A határt nem légmentesen zárjuk le, hanem egész egyszerűen kikényszerítjük azokat a törvényeket, amelyek egyébként eddig is hatályban voltak” – mondta Orbán Viktor hozzáfűzve, hogy eddig sem lehetett volna Magyarország határát a határátkelőhely pontokon kívül máshol átlépni. A kormányfő szerint – mint elhangzott – az illegális határátlépőket letartóztatják majd a rendőrök, a büntetés több év börtön és kitiltás lehet. Azt mondta, ezért a kerítésen táblák jelzik majd, merre van a legközelebbi határátkelőhely, ott lehet majd menekültstátuszt kérni. Orbán Viktor elmondta, ha valaki azt állítja magáról, hogy menekült, és nem adta be Szerbiában a menedékkérelmét, akkor el fogják utasítani, miután Szerbia biztonságos ország. Szerinte emiatt magas lesz a visszatoloncolási arány – hangzott el a műsorban.

A miniszterelnök, reagálva a német és az osztrák határellenőrzés visszaállítására, úgy fogalmazott: „most lehetne viccelődni valóban, hogy olyasmit tesznek az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de szerintem most ennek nincs itt az ideje”. Mint a műsorban elmondták, Orbán Viktor szerint az emberek akaratával egyszerűen nem lehet szembemenni, ha a mindennapi tapasztalat ugyanis az, hogy nem értik, mi történik körülöttük, és azt érzik, hogy az életformájuk van veszélyben.

A kormányfő azt mondta, a most érkező bevándorlók nagy része nem menekült – hangzott el. „Ezek az emberek, akik itt átrontanak, átcsörtetnek Magyarországon”, Ausztriában sem állnak meg. Ezek az emberek nem a biztonságukért jönnek, nem az életükért futnak. Akinek nem jó a szerb, a magyar és az osztrák életszínvonal sem, „az nem a biztonságot tartja szem előtt, hanem az életszínvonalat, német életet akar élni” – fogalmazott Orbán Viktor. Az elhangzottak szerint azt mondta, ezért a színvonalért megdolgoztak az európaiak, és nem lehet elvárni tőlük, hogy életveszélyben már nem lévő emberekkel osszák meg.

A kormányfő szerint, ha Európa beengedi a migránsokat, akkor párhuzamos társadalmak jönnek majd létre. A két civilizáció közötti versenyt pedig a keresztény európaiak el fogják veszíteni – mondták a műsorban, amely szerint Orbán Viktor beszélt arról is, hogy már harmincmilliárd forintot költött a kormány a menekültekre, és idén még legalább ennyi pénzre van szükség. „Ha fogad, akkor inkább az igennel fogadjon” – mondta Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a keddi kormányülésen vitatják meg, kihirdetik-e a válsághelyzetet.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eleve nem is értem, miért akarnának ide ilyen menekülttábort, hiszen mi a menekültek 99,9%-át Görögország felől kapjuk, na most, ha ott is lesz ilyen tábor, és feltételezzük, hogy hatékonyan fog működni (:D), akkor nálunk egy ilyen tábor értelmét vesztené.

Ehhez csak annyit tennék hozzá: Nem akarunk uniós menekülttábort Magyarországra.

Egyedi esetről van szó, az osztrák bíróság amúgy mi jogon minősít bármelyik országot is?

Azt gondolom, hogy Orbán nehogy hazája érdekében képe mindenre , elviseli a nemtelen támadásokat arcizma nem rendül, de nagy stratéga is. Jelen esetben is türelmesen kivárta míg a kígyó saját farkába harap. Ezek után elérte azt a célt ami mindig is vezérelte, hogy Magyarország csak azt engedi be országába stuverin modon akit akar, semmi kötelező kvota, semmi menekültábor, ami elosztó táborként müködne a nyugat számára, semi Hot-Spot ami évekik, mint EEN menekült lágerként müködik.

A mai állapotok szerint nincs az az EU hatalom és EU ország ami ráerőltettheti akaratá ebben a helyzetben.

Orbánt lehet kedvelni vagy gyúllölni, de azt nem lehet elvitattni, hogy egy kivételes koponya aki hazájáért és nemzetéért képes mindent felvállalni és főleg kitartani. Adjuk hálát, hogy ebben a nehéz válsághelyzetben Ő országunk vezetője és vállal minket minden nehézség ellenére. Választhatna számára és családja számára könnyebb utat is és akkor sem érhetné szemrehányás.

Szerintem is.

Ráadásként megkaptuk egy csomó ócska libsi politikus közelgő bukását vagy eljelentéktelenedését.

Tiltakozom!

Soha nem tudom elolvasni, hogy mit mond a spilman, mert amire odaérek, csak a választ látom és a spilmant magát törlik. Ez így nem igazság, ez így cenzura.

:-)

Ha mindenkit kibombáztak, milyen házakat adtak el?

Most egy dok. filmet nézünk a Dunán. Szíriában vagyunk éppen, azért kérdeztem.

Te nem ismered ezt a világhírű műsort? Ez hogy lehet?
Minden alkalommal más a helyszín.
Eljöttek Szíriából, most Jordániában vannak.

Zorbánozzál még, dógozzá meg a pézedé, te korcs idióta! Most azt várod, hogy felsorolja valaki, kik vagytok ti?
Fölösleges, leszerepeltetek.

Hangya eszeddel te, a vérbolsi bolsizol?
Na, ne mán!

Térjünk vissza rá, ha elmentek a sáskák. Mondtam már hogy függesszük fel ezt fikázást addig amíg itt vannak az ízeltlábúak.

Amúgy arra leszek kíváncsi, ha valamilyen hulladékot át akarunk majd adni a szerbeknek, akkor azok átveszik-e egyáltalán vagy itt marad nálunk évekig a komposztálóba?

2 millióan, mint azt nyilván te is tudod. Mármint a menekültek.
Te most miről beszélsz? A szerzőpáros és a dok. filmjük, - nem ez hanem az előző sorozatuk - lett világhírű és sok díjat is kaptak rá.
De mit magyarázzam neked, ha fogalmad sincs, hogy miről van szó és Törökországozol.

Akkor tudod, hogy melyik ez a film. Ez most egy új sorozatuk.

Menekülttábor nem lesz, viszont az egész ország egyre inkább emlékeztet egy nagyobbacska gettóra, amiben rendőrállami viszonyok vannak.

Miket beszélsz te? Neked mindenről Orbán jut az eszedbe?
Ez két független dokumentumfilmes.

Nem látom, hogy keresne valamit.
Ki akadályozza meg a kereskedelmi tévéket, hogy megvegyék?

Na ez nekem is feltűnt.

Azt mondta az apa a fiának, hogy műanyag összeszedésével akar foglalkozni, vagy jobb életet akar? Emlékszel? Vagyis azt is eladják.

Igen.
Igen.
Nem tudom, hogy mióta megy a királytévén.
Azt tudom, hogy előbb kaptak külföldön díjat, ill. ők vették meg előbb és nem a magyarok.

Miket tudsz te kérdezni? Jó akkor ilyet én is tudok.
Te mennyiért? Más férfiakkal? Na jó nőkkel.

Látom nehezedre esik érdemben a témához szólni.
ON the spot c. műsorról beszélgettünk.

Miért te válaszoltál helyette? És honnan tudod, hogy ingyen? Jól értesült vagy. Csak nem levadásztad és nem kért érte semmit?! Csak így lehetett.

Szerinted van olyan epelmeju ember aki haborus ovezetben vesz hazat?

Válaszok:
Sulammit | 2015. szeptember 15. 9:00

Nana, lehet hogy ez Sziriara all (hacsak nem repuloben csempeszik ide) de ott van a szomszedunkban a polgarhaborus Ukrajna... Ha Porosjanko kitalalja hogy a karpataljai magyar kisebbsegre is ra lehet kuldeni a hadsereget mint Donyeckre vagy Luganszkra, akkor lesz itt boven valodi menekult.

A vallás mögé bújva pusztítanak el minden értéket. Embert és több száz, ezer éves civilizációt.
Margat váráért aggódom. Major Balázs és csapata sok éve tartó munkájáért is.

Szia! Egy dokumentumfilmet néztünk késő este az ON the spot címűt.
Egy szíriai családot mutattak be, akik Jordániába menekültek.
Én kérdeztem, mivel volt itt már vita róla, hogy: - Kinek tudták eladni a lebombázott házaikat?
- Ki vesz házat háborús övezetben?
És még folytathatnám. Mert ez volt mindig a válasz, hogy eladták mindenüket. Na, de hogyan és mi volt az a minden, amikor semmijük nem maradt vagy menekülés közben azt a semmit is hátrahagyták.
Ez nem egy kitelepítés volt, ahol mindenki összepakolhatta a legfontosabb holmiját.

Vagyis, honnan tudtak ennyi pénzt szerezni?

Jó reggelt! Helló! :)

Én pedig ezt! :)

Led Zeppelin Kashmir egy jó kis változata, a kedvencemtől David Garettől.

https://www.youtube.com/watch?..

Látod, egy jól értesülttől meg is kaptad a választ! :)

Ennyi ember egyszerre ad el, egyszerre indul el, egyszerre mennek mindenhonnan tovább, és tovább, amíg el nem foglalják, "békés úton" és a mi segítségünkkel, közreműködésünkkel egész Európát.

Hát nem! Enyhén szólva sem. Kevés tudósítást látok az ottani - mostani - helyzetről.
Ez egy nyughatatlan emberáradat. Követelésekkel és nem köszönettel az adott országok felé.

Neked is belinkelem, hogy a mai délelőttöd se legyen uncsi.

https://www.youtube.com/watch?..

Sir, tehát olyanok, mint a lovagok, akik azt mondják, hogy NI?

(Ezt egy galahad csak tudja)


DDDD

Szép!!!:) Vannak róla különböző fotók, talán, mert ki van szőkítve a haja. Nekem az ilyen is tetszik.
A Kashmirban, például a zene nagyobb hatással van rám, mint a srác. Az a hegedű szóló... gyönyörű!
Led Zeppelintől hússzor is meghallgatom egymás után a Kashmirt, annyira jó szám.

Nekem pár hónappal ezelőtt, potyka "mutatta be". :)
Nem akartam leírni akkor a véleményemet róla, de azt mondta, hogy már miért ne tetszhetne nekem? Nincs abban semmi rossz. Hát akkor megmondtam, hogy nagyon is.
Ha a fiúkat szeretné az sem zavarna, mert csak nézem és hallgatom.
Minden szépet jó nézni. Legyen az egy szép festmény, szobor, nő, férfi, kutyus, cica...
A szépség lenyűgöz engem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés