Variációk Jobbik paranoiára (1.rész)

2015. június 20. 17:27

Vona Gábor
Facebook
A Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól. A paranoia viszont rossz tanácsadó. Mondjuk, náluk abból aztán van bőven…

„Variációk Jobbik paranoiára (1.rész)

Manapság a fél világ a Jobbik folyamatos erősödésétől retteg. Mivel a pártom még soha senkinek nem ártott, soha senkit nem bántott, soha senkitől nem vett el semmit, így tragikomikusnak tartom ezt a tendenciát, és annak tudom be, hogy aki tőlünk fél, annak egyszerűen rossz a lelkiismerete. A következőkben egy három részes kis sorozatot indítok, ahol összegyűjtöm a velünk kapcsolatos paranoiák legfrissebb TOP 3-as listáját. Ebben az első posztban maga a Fidesz következik, aztán holnap a második és első helyezettre is fény derül.

Top 3: Fidesz - Történet egy rossz tanácsadóról

A Fidesz 2010 óta a Jobbik kottájából játszik. Falsul, dilettánsan és erőből, de tagadhatatlan, hogy a mi programunkból igyekszik folyamatosan mazsolázni, és a szándéka is egyértelmű: kifogni a párt vitorláiból a szelet. Ez lényegében két dolgot jelent: elszívni a Jobbik szavazóit, másrészt pedig megakadályozni a saját támogatóinak átvándorlását. Az öt év óta zajló kísérlet azonban csúfos kudarcokat szenvedett. A Jobbik a pártok körében legbiztosabban őrzi 2010-es szavazóit, másrészt folyamatosan növelni is tudta táborát, nem kis részben csalódott fideszesekkel. Ezek a tények Orbán Viktort és pártját aggasztják, meglepő lépésekre és elképesztő elméletekre ösztönzik.

Gondoljunk a halálbüntetés tiszavirág életű belebegtetésére, vagy most a racionális érvekkel alig megmagyarázható plakátkampány elindítására. És ne feledkezzünk meg a Jobbik folyamatos oroszbarátságának hangoztatásáról sem, ami több szempontból is fura. Egyrészt a Jobbik az egyetlen párt, amely a belvárosi szovjet emlékmű áthelyezését követeli, az orosz fél rosszallása ellenére, másrészt éppen a Fidesz az, amelyik a paksi szerződés titkosítása kapcsán gyanúba keveredett, végül a sokat rágott »Kovács Béla-csont« egy év után sem képes semmilyen bizonyítékot felmutatni, pedig köztudomású, hogy a teljes magyar titkosszolgálat megfigyelte az uniós képviselőnket.

Szintén nevetséges az az igyekezet, ahogy Orbán Viktor meg akarja mondani, hogy mi a Jobbik álláspontja EU ügyben. Lehet, hogy sokaknak ő írja elő, mit gondoljon, de velünk kapcsolatban nem volt és nem is lesz ilyen privilégiuma. Szóval a legjobb, ha belenyugodnak, a mi programunkat mi írjuk, és nem ők. A Jobbik nem kiléptetni akarja az EU-ból Magyarországot, hanem a csatlakozási feltételek megváltoztatása révén a gazdasági helyzetünket javítani, a magyar élelmiszeripart talpra állítani. Értem én, hogy nekik – a korrupció és az arrogancia mocsarába ragadva – életfontosságú, hogy ijesztgessék az embereket velünk, de ahogy a mondás tartja: kevés embert sokáig félre lehet vezetni, ahogy sok embert is rövid ideig, de sok embert sokáig már nem lehet becsapni.

A Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól. A paranoia viszont rossz tanácsadó. Mondjuk, náluk abból aztán van bőven…

(Folytatás következik)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 375 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy az a zakó Vona Gábor, nagyon nagy.

Válaszok:
Sulammit | 2015. június 20. 18:06

nemzeti és nemzetközi bolsevizmus ivadékai vagytok, de Pistának biztosan jó lesz.

:))))))))))))))))))))))))))))))

"2014-ben sem hozta semki a Jobbikot 20%-ra."

Mi van???
Most hagyjuk is, hogy Vona a győzelemről meg kormányalakításról ábrándozott, azt pedig kész tényként terjesztették, hogy a ballib mögöttük fog végezni.

De a közvéleménykutatókra vonatkoztatva is abszolút hamis az állításod:

http://www.valasztasirendszer...

A Medián és a Tárki konkrétan telibe trafálta a Jobbik 21%-át.

Az a zakó is nagy lesz amit 2018-ban kapni fog a Fidesztől! :)

Válaszok:
Julismama2 | 2015. június 20. 18:30

A jobbiknak is van már 180 fokos fordulata, mint a Simicskának. ha néppártosodni akar, nyesegetni kell bőszen:-))) de nem más pártokat, hanem a saját szélsőséges szavazóit. Nyesegetést még nem láttunk, pedig több hónapja be lett ígérve. Vona biztosan azért lett ilyen mérges, mert a szélsőjobbos ep frakcióba sem kellettek.

"Variációk Jobbik paranoiára" a nyesegető néppártosodó tücsökzenekar előadásában.
Vezényel: Vona Gábor
Előénekes: Novák Előd

Vona nagyon igyekszik : egy verbális "néppárt Jobbik" már van , de hol a valódi-tényleges ? A régi reflexek folyamatosan működnek , mert a tagságot nem tudja leváltani...

Bizony,a fideszesek a közösségért való egzisztenciális félelemben élnek,ez a félelem adja az összetartozásuk alapját.

1. A Fidesz megint növekedett , a "Jobbik" erősödése leállt...
2. A Fidesz soha nem működött együtt a DK-val , ez tény .
3. A "Jobbik" néppártként csak Vona szuggesztiójában létezik , valójában maradt szalonképtelen szélsőjobb...
4.Megy a bizonytalankodás a "Jobbik" részéről : kell EU , nem kell ? Zsidózzunk , ne zsidózzunk ? Cigányozzunk , ne cigányozzunk ...
5. Szóval , a "Jobbik" nem vallott színt , Vona görcsösen "néppártosodna" , de majd 2018-ban színt kell vallani . Tapolca egyszeri sikerének hatóereje kifogyófélben...

Válaszok:
péterx | 2015. június 20. 21:11

1.Nem "szalonképtelen" a "Jobbik" , ezt nem írtam , ezt a fogalmat Ön használta . Én annyit írtam nincs változás , maradt szélsőjobbik...
2.Tényleg : milyen változást lehetne megállapítani Tapolca óta a szélsőjobbik esetében ?

Bocsánat : a szalonképtelent csakugyan írtam , de most visszavonom . A "Jobbik" szélső , de alkotmányos-demokratikus párt , szalonképtelen szóért elnézést kérek .

Vona és a jobbik egyes politikusai már többszőr előadták ezt a baromságot.

Ha abba belegondol az ember, hogy a fidesz 88 óta létezik méghozá egy igen markáns határozott társadalompolitikai elképzeléssel és az évek során ennek mentén dolgozta ki elképzeléseit programjait amiben többszáz meghatározó gazdasági pénzügyi szakeme, társadalompolitikus kulturális és humán értelmiség vett és vesz részt azért Vonától elég nagyarcra vall, hogy a fidesz a jobbik kottájából játszik. Egy olyan pártéból aki csináltak kivülről és tagságát részben a hátbaszúrt MIÉP szavazokból verbuválták kezdetben, de a MIÉP értelmiségi holdudvara nem követte a jobbikot így azóta sincs egy háttére ami politikai, gazdasági, és nemzetközi kapcsolatait fel tudná építeni.

A jobbik taktikája úgyanaz ami korábban az mszp-re is jellemző Volt, hogy a fidesz programjaiból kiragadott részeit átfogalmazva előadták, mint saját kútfejből jőtt volna, vagy egy-egy bejelentés után előálltak és ugyanazt elmondtál, mint saját javaslat.

Aki ezt beveszi legyen az Ő gondja, de senki nem gondolhatja komolyan, hogy a fidesz és főleg a kormány bármelyik területen a jobbik agyament ötletére vevő.

1.Nem .
2. Deutsch nem "tekintetes uram"...

Ez az állítás "A legtöbb nyugati demokráciában nem azért szavaznak egy pártra mert kedvelik hanem azért mert kevésbé utálják mint a többit." fából vaskarika kategóriába tartozik, mert mindkettő - kedvelik, utálják - szimpátián alapszik. Általánosságban a többségre nem is igaz. Amennyiben megnézzük az elmúlt 25 év országgyűlési választásait egyik esetben sem volt döntő a szimpátia kérdése, csak ezt sulykolják bele. A többség arra a pártra szavazott, amelyiknek jobban elhitette, hogy a programjában megfogalmazottak javítanak az életminőségén. Ami viszont a megítélésnél legtöbbször hiányzott, az a teljesíthetőség és akarás kérdésének a figyelembe vétele.

A szavazó nem büntet, hanem választ. A büntetés belemagyarázásának alapja ugyancsak a szimpátia lenne, ugyanakkor semmivel sem bizonyítható.

2002-es választásnál a szavazók többsége elhitte, hogy a reáljövedelmek, a foglalkoztatás növekedni fog az MSZP/SZDSZ programjában megfogalmazottak alapján. Ennek megvoltak a feltételei is. Az unióhoz való csatlakozás és a gazdaság szerkezeti változásának további folytatása megalapozhatta volna a növekedést, ahogy ez a többi országban történt, akik velünk együtt csatlakoztak. A gazdaság szerkezetváltozását azonban a kormány nem hajtotta végre. A hitelek nagy részét a sztrádaépítésre, az állami nem termelő beruházásokra, a fel nem használt tanulmányokra fordította. A hiteleket költségvetésen kívüli tételként akarták "elsuvasztani", ugyanakkor a bevételi oldalát költségvetési tételként számolták el. Ezt nem tették lehetővé az uniós szabályok, azért kellett a 2006-os választások után új konvergencia programot elküldeni. Ezt azonban a választás előtt elhallgatták - erről szólt az öszödi beszéd - sőt azt kommunikálták, hogy minden rendben van és nincs akadálya a további növekedésnek. Ezt a választók többsége elhitte - hatott a Medgyessy kormány végrehajtott 100 napos programja - és ennek figyelembevételével szavazott. Amikor pedig az öszödi beszéd kapcsán kiderült, hogy amit az MSZP-SZDSZ a kampányban mondott a fele sem volt igaz, megtörtént a hitelvesztés. Ennek lett a következménye a Jobbik létrejötte és a Fidesz szavazótáborának nagyarányú megnövekedése a 2010-es választásoknál.

Hasonló jelenség tapasztalható az 1998-as választásoknál is.

Mindezek azt is alátámasztják, hogy szó sincs büntetésről.

Na ja! Állítja egy konyhai közgazdász; "Legalább felerészben nem választanak, hanem megtorolnak."
Érv nincs. Minek.
Ebből eredően semmi kétség, csak neki lehet igaza.

Nekem részben más a véleményem. Leírtam, nincs miért változtatni rajta. Ugyanezt korábban már többször leírtam a Jobbikkal kapcsolatban is. Azon sincs okom változtatni.

Ahogy te felsorakoztattál érveket(?) a Fidesz-MSZP hasonlóságáról, ugyanígy a Jobbik-MSZP, Jobbik-Fidesz hasonlóságáról is lehet találni.

Az pedig nem érv, nem cáfolat, hogy korábban ki milyen pártnak volt a tagja, szimpatizánsa.
Számomra a tartalom és a végrehajtás a döntő. Az MSZP-t, a Fideszt is ennek alapján értékelem. A Jobbikot pedig az általa felvázolt elképzelés alapján, mivel eddig még nem volt kormányon. Ennek során azt veszem figyelembe, hogy az általa kommunikált megoldások milyen mértékben reálisak, végrehajthatók és ennek során milyen eredmény lesz.

Aki nem ezt teszi az zsidózik, nácizik, kommunistázik és különböző egyéb jelzőket alkalmaz. Számomra ez azt jelenti, hogy valamit elhallgat, elfed, mellébeszél.

"A bűnözőtől vegyenek ujjlenyomatot, ne tőlem!" állításod, cáfolatod már azzal megbukik, hogy a személyazonosságin, bánkártyán lévő csip az összes olyan adatot tartalmazza, amely azonosításra szolgál, ugyanakkor hamisítható is. Ezzel szemben az újlenyomat nem.
Például; ha a bankkártyával fizetni akarsz, vagy pénzt akarsz felvenni és kellene az újlenyomat, akkor illetéktelen személy csak akkor férhetne hozzá, ha levágja az ujjadat és így azonosítja magát.

Nem tudom értelmezni az érvelési hibát, mert nem adod meg, hogy ki érvel.
Én nem érveltem, hanem állítottam. Ez az állítás pedig bizonyítható. Ezt le sem kell írni, ha magad elé veszed mindegyik párt választási kampányában leírtakat és összehasonlítod.

Szerintem nem kell beletenni semmit, mert amit írtam abban minden benne van.

Az pedig, hogy az a bizonyos rúd kiáll vagy nem, mennyire áll ki, a komplex értékelésnek kell tartalmaznia.

:-)
Ma ja! Ez hsz-od pedig a te ujjlenyomatod.

Máskülönben igazad van. Köszönöm a helyesbítést. Figyelmetlen voltam. Biztos máskor is elő fog fordulni és megnyugtat, hogy te figyelmesebb vagy nálam.

Most sem értek veled egyet, de nem látom értelmét a további vitának. Ugyan olyan makacs vagy, mint akiket kritizálsz csak nem veszed, vagy nem akarod észrevenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés