Biszku-ügyben farizeus a KDNP a Jobbik szerint

2015. június 12. 18:23

A Jobbik szerint hiába állítja a Fidesz-KDNP, hogy Biszku Béla ügyében mihamarabbi ítéletet szeretne, amikor megvárták azt, amíg a Jobbik jelenti fel Biszkut. A párt szerint a Fidesz-KDNP kormányok szégyene, hogy sem az 1956 utáni megtorlások, sem a kommunista időszak elszámoltatásának ügyében nem történt előrelépés.

2015. június 12. 18:23

A Jobbik szerint farizeus a KDNP a kommunista luxusnyugdíját élvező Biszku Béla ügyében. Az ellenzéki párt arra reagált így, hogy a kommunizmus áldozatait képviselő civil szervezetek és Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke pénteken egy, a Kúria épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt szorgalmazták, hogy szülessen minél előbb jogerős ítélet, történjen gyors igazságszolgáltatás Biszku Béla ügyében. Rétvári Bence úgy fogalmazott: a KDNP úgy gondolja, az áldozatoknak sohasem lehet kevesebb joga, mint a tetteseknek; az igazságszolgáltatás rendszerének mindig az áldozatok helyzetéből kell kiindulnia.

Novák Előd pénteki közleményében azt írta: Biszku Béla a kormánypártok jóvoltából még mindig élvezheti a többszázezres, kommunista luxusnyugdíját az 1956 utáni megtorlások vezéralakja és még egy-két ezer pártállami vezető a vérbírókon át az MSZMP KB-tagokig.

A közlemény szerint ha a Fidesz-KDNP valóban ítéletet akart volna az 1956 utáni megtorlások ügyében, akkor nem várták volna meg, míg Biszkut a Jobbik jelenti fel. Az elmúlt 25 év, különösen a Fidesz-KDNP-kormányok szégyene, hogy még mindig nem történt meg az állambiztonsági múlt, így egyebek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonása, s ezekre kormányzati szándék sincs – írta az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. június 12. 23:56
Jobbik kontra fidesz. Ez a divat.
cutcopy
2015. június 12. 22:10
"nem várták volna meg, míg Biszkut a Jobbik jelenti fel" Miért a Jobbik mire várt..?
thymian
2015. június 12. 19:54
Milyen igaz, a fidesz-kdnp a 2/3 birtokában is csak maszatol és szokás szerint hőbörög. 25 év óta nem jutott eszükbe egyszer sem az elszámoltatás. Ja, de, a 2010-es választások előtt, az agymosott fideszes nép be is vette. :D Azóta is csak a csend és a hullaszag terjeng az országban. Hányszor terjesztette be a Jobbik a nyugdíjaik revizióját, de a "kommunista ellenes" fidesz mindig leszavazta. Mi lenne velük és a szüleikkel, ha elvennék a párttitkári, besúgói nyugdíjaikat.
Mindjárt
2015. június 12. 19:27
Magyarok nem náciznak magyar embereket. Csak a bolsevik patkányok náciznak magyar embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik