TASZ: A szcientológusok „beszivárognak” az iskolákba

2015. február 16. 12:22
A deogterápia mögé bújva szivárog be az iskolákba a szcientológia a TASZ szerint, ami a Klikhez fordult tájékoztatásért az ügyben. A TASZ arra kéri a döntéshozókat, hogy végezzenek átfogó vizsgálatot a szcientológusok „beszivárgási kísérleteiről”.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű adatkérésen alapuló jelentést tett közzé, amely szerint a szcientológusok, a drogterápia „álarca alatt”, állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében. Erről a szervezet hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

 
A TASZ közérdekű adatkéréssel fordult a Klebersberg Inézményfenntartó Központhoz, hogy arról tájékozódjon, van-e nyoma a szcientológia egyházhoz közel álló szervezetek és az iskolák közötti együttműködésnek. Azt írták: a válaszból az derült ki, hogy több dokumentálható esetben a szcientológusok állami támogatással folytathattak tevékenységet iskolások körében, vagy más módon működtek együtt a tankerületekkel.
 
Jelentésük szerint a szcientológia egyház tagjai több olyan szervezetet hoztak létre, amely „áltudományos módszerekkel drogterápiának vagy drogprevenciónak álcázott marketingtevékenységet” végez az egyház befolyásának növeléséért. 
 
Ezek közé a módszerek közé sorolták a Narconont, amely – mint fogalmaztak – intenzív szaunázásnak és vitaminterápiának, illetve a szcientológiához csatlakozóknál alkalmazott mentális teszteknek veti alá a programban résztvevőket. 
 
Az állítólagos méregtelenítésnek kiemelkedő eredményességet tulajdonítanak, de ez a bizonyítékok fényében megkérdőjelezhető, ráadásul a folyamat egészségügyi kockázatokkal jár – írták.
 
A szintén szcientológusok által alapított Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom a drogmentes maraton-rendezvénysorozattal járja az országot, és „gyanútlan fiatalok, pedagógusok, sportolók, cégek és polgármesterek sokaságát hálózza be” a drogellenes küzdelem népszerű jelszavával – írta a szervezet.
 
A TASZ arra kéri a döntéshozókat, hogy végezzenek átfogó vizsgálatot a szcientológusok „beszivárgási kísérleteiről” – idézik a közleményben Sárosi Pétert, a társaság drogpolitikai programvezetőjét, aki úgy véli: fel kell hívni az iskolák vezetésének figyelmét „a szcientológus programok veszélyeire”, valamint megfelelő pályázati források és szakmai támogatás biztosításával növelni kell az iskolákba bejutó, szakmai ajánlással rendelkező drogprevenciós programok számát, hogy a szcientológusok kiszoruljanak onnan.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

azt csinálják. S mivel mindig sunnyognak, vagyis sosem vállalják nyíltan, hogy xenusok, ezért egy csomó jóhiszemű de tudatlan közéleti személyt tudnak megnyerni maguknak, akik a mozgalom élére állnak, mert hát a drogmentes világ az csak jó lehet.

ennél hányadékabb banda kevés van a Földön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés